23948sdkhjf

Ny rasteplads til lastbiler på vej til Horsens

Europas største rasteplads – med projektnavnet Recharge City – er under anlæg i Horsens.

Det første spadestik til det er angiveligt bliver Europas største rasteplads er netop taget i Horsens. Rastepladsen er specialindrettet til den tunge transport. Bag projektet står den lokale virksomhed HM Entreprenør A/S. Projektet, der er døbt ”Recharge City” har været længe undervejs, og det blev en realitet med bevillingen af EU-midler til projektet.

450 lastbil-p-pladser

Det er forventningen at første etape af det 270.000 kvadratmeter store anlægsprojekt allerede står klar i 2024. Når det sker, vil der være 450 platincertificerede lastbilparkeringspladser, der er EU´s højeste certificeringskrav. I de følgende år vil der bl.a. blive etableret lade- og brintstationer, hotel, træningsfaciliteter og restauranter.

Det skriver ATL i en meddelelse på arbejdsgiverforeningens hjemmeside.

- Det er et meget ambitiøst og storstiletprojekt, som HM Entreprenør A/S har kastet sig ud i. Det er ikke så tit, at vi ser private aktører, der engagerer sig i denne type projekter, så jeg er enormt glad for at se denne udvikling, siger Morten Bøjesen, Chefkonsulent i ATL og fortsætter:

- Vi har i mange år kaldt på flere rastepladser i Danmark, så det er meget positivt, at det med HM Entreprenør A/S’ hjælp nu sker. Det vil være med til at skabe bedre forhold både for chauffører såvel som for vores medlemsvirksomheder, siger Morten Bøjesen.

Statslige rastepladser

ATL har fulgt Recharge City siden det var i projektstadiet og mener, at det kan tjene som inspiration for andre private aktører. Organisationen understreger dog, at der fortsat også er brug på statslige rastepladser i takt med, at der kommer flere biler på vejene.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096