23948sdkhjf

Diesel-støtte til affaldsindsamling

Transportorganisationer: Private affaldsvirksomheder efterlades i et tomrum.

DI Transport og ATL- Transportens Arbejdsgivere opfordrer til, at der udarbejdes en samlet plan for kompensation af private virksomheder, der udfører affaldsindsamling for kommunerne.

Der er akut brug for en samlet plan for kompensation af private virksomheder, der udfører affaldsindsamling for kommunerne. Kompensationen skal ydes for de eksplosivt høje udgifter til bl.a. gas og HVO, som har ramt private virksomheder over hele landet. Det er kun rimeligt, at virksomhederne ligesom den kollektive transport får en kompensation for stigningen i brændstofpriser.

Så klart lyder opfordringen fra organisationerne DI Transport og ATL- Transportens Arbejdsgivere, som organiserer størstedelen af de private transportvirksomheder i Danmark.

Organisationerne henviser til, at der nu er bevilget ekstra midler til den kollektive transport som en direkte konsekvens af de stigende priser på brændstoffer.

- Det er kun positivt, at regeringen nu har bevilget en ekstraordinær pulje til de regionale trafikselskaber for at kompensere for stigende udgifter til den kollektive trafik. Men de glemmer, at der udføres en række andre opgaver af private virksomheder for det offentlige, ikke mindst indsamling af husholdningsaffald, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør for DI Transport.

Akut behov

Derfor er der akut behov for at sikre en kompensation til de private virksomheder, der nu oplever helt abnorme prisstigninger på brændstoffer, både gas, HVO og diesel, siger Karsten Lauritzen.

Sammen med organisationen ATL- Transport Arbejdsgivere opfordrer DI Transport kommunerne og regeringen til at finde en fælles løsning, der sikrer at alle landets private virksomheder inden for affaldskørsel kompenseres for de høje stigninger på bl.a. gas.

- Ligesom de private operatører i den kollektive trafik kører affaldsvirksomhederne på lange kontrakter, og der har traditionelt ikke været taget højde for voldsomme stigninger på brændstoffer i perioden. De stigende priser på brændstof har ramt vores medlemmer med et kølleslag, siger Lars William Wesch, branchedirektør i ATL – Transportens Arbejdsgivere.

- Lige nu føler virksomhederne, at de befinder sig i et ingenmandsland. Der er her og nu brug for en ekstra kompensation til virksomheder, der kører med bl.a. dagrenovation. Ellers frygter jeg for røde tal og konkurser i branchen, siger Lars William Wesch.

Central samfundsopgave

Organisationerne mener, at det må være en central samfundsopgave at indsamlingen af affald også fungerer i krisetider.

- Det er en helt central samfundsopgave at få den kollektive trafik til at fungere også i en krisetid, så den ekstraordinære pulje der nu er bevilget til dette område er forståelig. Tilsvarende skal vi sikre, at indsamlingen af husholdningsaffald og øvrige affaldsopgaver kan fungere. Derfor giver det god mening at sikre en tilsvarende kompensation til de private affaldsvirksomheder, siger Karsten Lauritzen.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125