23948sdkhjf

Danske rederier ledsager statsministeren 'over there'

Stort potentiale for danske virksomheder i USA.

Flere danske offshore-rederier og Danske Rederier ledsager denne uge statsministeren på turen til USA, hvor blandt andet havvind og grønne brændstoffer står højt på agendaen.

Selvom der lige nu kun står syv havvindmøller og snurrer ud for kysten i hele USA, så er der potentiale for meget mere. For på trods af at der er få møller i vandet, så er ambitionerne høje og udsigterne lovende.

Derfor ledsager en række danske offshore-rederier statsministeren til USA denne uge, hvor hun på et grønt eksportfremstød forsøger at hjælpe danske virksomheder tættere på de amerikanske markeder.

Med på turen er en række danske virksomheder – heriblandt offshore-rederierne Esvagt, Northern Offshore Services, Maersk Supply Service og Cadeler.

- Som dansk rederi og installatør af havvindmøller, er vi altid på udkig efter nye forretningsmuligheder, og set med vores øjne er USA et interessant marked med stort udviklingspotentiale, når det gælder grøn energi, siger Mikkel Glerup, administrerende direktør i Cadeler, og fortsætter:

- Den nuværende administration har lagt nogle ambitiøse planer for omstilling til vindenergi, og det hilser vi naturligvis velkommen. Jeg ser derfor frem til at mødes med potentielle forretningspartnere og have nærmere dialog om de unikke samarbejdsmuligheder. Vi har både de rette kompetencer, erfaringen og skibene til at kunne føre de amerikanske havvindplaner ud i livet.

USA’s nationale mål for offshore vindenergi er at opnå 30 GW i 2030 og 110 GW i 2050. Hvis det skal blive en realitet, bliver der brug for mange rederier til at hjælpe. Derfor håber Maersk Supply Service, at turen kan være med til at sætte fokus på de danske rederiers rolle i den store amerikanske udbygning med havvind.

- Maersk Supply Service vil med vores nybyggede vindinstallationsfartøj skulle installere nogle af de største vindparker på USA’s østkyst, og derved vil det amerikanske marked blive et at vores vigtige fremtidige områder. Vi håber, at turen til USA kan være med til at knytte stærkere bånd mellem USA og Danmark samt profilere, hvad danske virksomheder kan tilbyde, siger Jonas Munch Agerskov, kommerciel direktør for Maersk Supply Service.

Mere end 40 danske rederier beskæftiger sig med havvind, og en havvindmøllepark kræver 18 forskellige skibstyper over dens levetid. Danske offshore-rederier har allerede i dag store markedsandele ude i verden, og Danske Rederier ser et stort potentiale i det amerikanske marked:

- Danmark har en helt unik position, når det kommer til havvind. Vi har som land været blandt de første til at sætte møller op og omsætte vind til energi, og når vores erfaring med vedvarende energi kobles med det faktum, at vi er en af verdens største søfartsnationer, så er det kun naturligt, at vi er en stor spiller inden for havvind. Derfor glæder jeg mig til at være med til for alvor at få døren sparket ind til det amerikanske havvindmarked, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

På turen vil statsministeren desuden indgå en ny alliance om PtX – fremtidens grønne brændstoffer. PtX-alliancen vil bestå af partnerskab mellem forskellige danske og amerikanske erhvervsorganisationer og myndigheder.

- Behovet for grønt brændstof bliver enormt de kommende år, ikke mindst fra skibsfarten. Vi kan ikke løfte opgaven fra dansk side alene, og derfor er et partnerskab om PtX og grønne brændstoffer med USA en vigtig brik i arbejdet. Vi er nødt til at dele viden og erfaring, og derfor er jeg glad for, at Danske Rederier er med i det nye partnerskab, som forhåbentligt kan være med til at sætte turbo på udviklingen, siger Anne H. Steffensen.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127