23948sdkhjf

Endelig kontrakt på Nordhavnstunnel-projekt

NIRAS vinder kontrakt på Nordhavnstunnel i København.

NIRAS har netop skrevet under på en kontakt med Vejdirektoratet for den 1,4 km lange Nordhavnstunnel sammen med joint venture partnerne MT Højgaard Danmark og belgiske N.V. BESIW S.A. Den samlede værdi for kontrakten er 2.6 mia. DKK, og projektet forventes færdiggjort i 2027.

Den nye Nordhavnstunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn (Foto: Vejdirektoratet)

NIRAS har fået tilføjet endnu et stort projekt til sin voksende portefølje for tunneler med kontrakten for Nordhavnstunnelen i København, der er opnået i fællesskab med MT Højgaard Danmark, N.V. BESIX S.A., Bravida Danmark A/S og Jacobs.

- Det her er endnu et kapitel i den Askepot fortælling, som NIRAS har oplevet de seneste år inden for tunnelområdet. Vi har gennemgået en kolossal stor udvikling, og vi har formået at vinde en række højt profilerede tunnelprojekter i Danmark og Norge, som har slået NIRAS’ navn fast som en seriøs aktør inden for dette område, udtaler Christoffer Truelsen, Vice President i NIRAS.

Under Svanemøllen Havn

Den 1.4 km lange tunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn i København, og projektet vil blandt andet omfatte en ny midlertidig marina til 750 sejlbåde. Den nye tunnel vil forberede infrastruktur og trafikal adgangsforhold til byudviklingsområderne i ydre og indre Nordhavn, ligesom projektet også vil lette dele af den tunge trafik på Østerbro. Det forventes, at den nye tunnel vil have en trafik på ca. 8.200 biler i døgnet i åbningsåret.

Nordhavnstunnelen er det seneste i en lang række af tunnelprojekter i NIRAS regi de seneste år.

- Gennem årene har vi fået styrket vores ekspertiser og vores position i markedet, og Nordhavnstunnelen er endnu et eksempel på, at vores strategi er lykkedes. Jeg tror godt, at man kan sige, at vi tidligere har kæmpet over vores vægtklasse inden for tunneler, men de seneste år har vi fået placeret os selv blandt de absolutte sværvægtere inden for branchen, siger Marios Dimitriadis, der er afdelingsleder i NIRAS.

De seneste år NIRAS således arbejdet tæt sammen med HOFOR for at kunne levere Valby og Kalvebod Brygge skybrodstunnelerne i København, og med VASYD i Sverige for at skabe et dybt spildevandssystem i Källby – Sjölunda. Dertil kommer deltagelsen i et joint venture på en 5 km tunnel i forbindelse med jernbanen mellem Sandbukta - Moss - Såstad (SMS 2A) i Norge. Endelig har NIRAS også indgået en otteårig rammeaftale med Metroselskabet i København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094