23948sdkhjf

Storrederi vil overvåge containerflåden

Hapag-Lloyd installerer sporingsenheder på 1,6 mio. skibscontainere.

Det tyske rederi Hapag-Lloyd har nu taget det første skridt i sit store projekt med at udstyre hele sin containerflåde med sporingsenheder i realtid. De første af disse IoT-enheder (Internet of Things) bliver nu installeret på containere på CMR-depotet i Wilhelmsburg, et distrikt i rederiets hjemby Hamborg.

I de følgende uger og måneder påbegyndes installationer i andre udvalgte containerdepoter i Nord- og Sydeuropa, Asien og Mellemøsten. Inden for det næste år vil op til 200 depoter verden over bidrage til installationen af 1,6 mio. af disse enheder på standardcontainere. Planen er, at langt de fleste af Hapag-Lloyds containere skal være udstyret med disse enheder inden udgangen af 2023.

- Vi er meget spændte på at komme i gang nu. Vi er den første transportør i branchen, der har taget et så vidtrækkende skridt i retning af digitalisering af containerfragt, siger Maximilian Rothkopf, driftsdirektør i Hapag-Lloyd.

- Containerne, der forlader vores depoter med en sporingsenhed, vil nu være fuldt synlige for os og i næste trin også for vores kunder – uanset om de befinder sig på et lager eller kører på en lastbil, tog eller pram. Vi mener, at den øgede gennemsigtighed har potentialet til at forbedre styringen af anstrengte forsyningskæder til gavn for vores kunder.

Sporingsenhederne vil være i stand til at transmittere data i realtid fra hver container og derved gøre forsyningskæderne mere gennemsigtige og effektive, lyder det fra rederiet. For eksempel kan de levere lokationsdata baseret på GPS, måle den omgivende temperatur i beholderen og overvåge eventuelle pludselige stød til den. Enhederne integrerer den nyeste energihøstteknologi og teknikker med lavt strømforbrug for at sikre, at de har en meget lang levetid med højfrekvent datatransmission.

Containerflåden bliver i øjeblikket udstyret med enheder fra TradeTech-partner Nexxiot og enheder fra ORBCOMM.

/anga.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125