23948sdkhjf

Efterlyser flere ladestandere

Elbiler fordoblet på et år, men der mangler ladestandere.

Som de fleste af Transport Todays læsere ved, så er el/batteridrevne lastbiler stadig ekstremt sjældne på danske veje.

Men når det gælder personbiler, så nærmere flåden sig nu 100.000 personbiler. I dag kører 95.288 biler rundt på de danske veje, hvilket er en fordobling i forhold til samme tidspunkt sidste år, hvor 47.629 elbiler var registreret. Antallet af offentlige ladepunkter stiger også kraftigt, men der skal mere fart på.

Det skriver Danske Bilimportører.

I slutningen af sommeren sidste år var der 3.720 offentlige ladepunkter i Danmark, hvilket nu er steget til 6.779. Det skal dog langt flere til, før manglende infrastruktur ikke bliver en hindring for at købe elbil. Særligt familier med bil i etageejendomme uden parkeringsmulighed er udfordret.

”Det går den rigtige vej med opsætningen af ladestandere til elbiler, men der er over 730.000 danske familier med bil, der bor i enten etagebolig, rækkehus eller lign, der ikke nødvendigvis har mulighed for egen ladeboks. Disse familier er afhængige af offentlige "kantstens-ladere" og opladning på arbejdspladsen. Her skal der for alvor turbo på!” lyder det fra Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Lys forude trods fald i nyregistreringer

August måned bød på 12.756 nyregistreringer af personbiler mod 15.837 i august 2021, hvilket svarer til et fald på 19,5 procent. Faldet skyldes i høj grad "forsyningskrisen", hvor der mangler delkomponenter i hele bilindustriens forsyningskæde. Flere fabrikker melder dog om bedring, så der er lys for enden af tunnelen i, selvom der går tid inden forbrugerne mærker bedringen.

- Der er godt med elektriske biler i ordrebøgerne, men manglen på delkomponenter sætter fortsat sit præg på leveringerne. Vi er dog optimistiske ift. at have set de længste leveringstider, og vi håber, at det resulterer i forbedringer i leveringstiderne for forbrugerne i løbet af de næste 12 måneder, lyder det fra Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører, der også understreger, at der er biler på lager rundt blandt forhandlerne.

Med 2.446 nyregistreringer i august indtager elbilerne 19,1 procent af det samlede bilsalg hvorimod plug-in-hybriderne udgør 18,0 procent. Det er anden måned i træk, at der sælges flere elbiler end plug-in-hybrid.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094