23948sdkhjf

Lærlingefællesskaber er vejen frem

ATL fremhæver fynsk vognmandsvirksomheds indsats for at skabe gode rammer for nye chauffører.

Den fynske vognmandsvirksomhed Peder Olsen & Søn er et pragteksempel på et virksomhed, der går en ekstra mil for at skabe gode, sociale rammer for nye chauffører.

Det skriver arbejdsgiverforeningen ATL i en kommentar en artikel om lærlingeindsatsen i den fynske vognmandsvirksomhed i Transportmagasinet.

Peder Olsen og Søn

I artiklen fremhæves Peder Olsen og Søn’s lærlingeklub – der blev oprettet tidligere i år, som et eksempel for andre i branchen.

- Det er enormt beundringsværdigt, at Peder Olsen & Søn har taget initiativ til en lærlingeklub. Det er for mange en stor udfordring at bevæge sig fra et skolemiljø til en arbejdsplads, og derfor er det vigtig med sociale rammer, der skaber sammenhold, Lars William Wesch, Branchedirektør

Vejgodstransportbranchen har i de senere år kæmpet med et frafald blandt chaufførlærlinge, og fra ATL lyder vurderingen, at et tættere sammenhold mellem de nye chauffører, kan fastholde endnu flere i faget.

- Lærlingefællesskaber er en af vejene frem, mentorer kan også være en vej til at hjælpe nye i branchen. Når det i forvejen er svært at få nye lærlinge, handler det om at gøre alt hvad man kan for at fastholde dem man har. Jeg er sikker på, at man med initiativer som disse vil se, at endnu flere vil blive i faget, og at det kan tiltrække nye lærlinge i fremtiden, Lars William Wesch.

Han bemærker, at antallet af lærlinge inden for vejgodstransportuddannelsen nærmest er eksploderet de senere år. For få år siden var der ca. 600 aftaler, nu er der over 900 lærlinge på området. Nu gælder det om at holde fast i de unge. Det gælder både på skolerne og på den enkelte læreplads.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.813