23948sdkhjf

Unge talenter søges

Maritimt innovationssamarbejde rykker og vil have flere unge talenter ombord.

ShippingLab er Det Blå Danmarks fælles platform for maritim forskning, udvikling og innovation. Her samarbejder både meget store og mindre aktører fra den maritime verden og uddannelsesverdenen om at udvikle morgendagens løsninger til global skibsfart. Over årene har samarbejdet udviklet sig, og i dag arbejder også konkurrerende virksomheder sammen for at bidrage til, at Det Blå Danmark også i fremtiden har innovationskraften til at være verdensførende i et stærkt konkurrencepræget globalt marked.

En vigtig ting er fremtidens medarbejdere, og takket være en velkommen donation fra Dampskibsselskabet NORDEN vil ShippingLab fremover også kunne arbejde målrettet på at tiltrække flere tekniske talenter til Det Blå Danmark. Konkret vil det ske ved at involvere universitetsstuderende i de teknologi-fokuserede samarbejdsprojekter og derved tilbyde dem praktisk erfaring, som er direkte relevant for aktørerne i Det Blå Danmark.

- Vi har ikke prøvet at inddrage unge teknologi-talenter på denne direkte facon før, men vi tror på, at det vil inspirere på en ny måde. Vi er jo en global branche, som i fællesskab står for en fjerdedel af dansk eksport, og den maritime industri er samtidig landets mest innovative. Så der er mangfoldige muligheder for en spændende karriere, men de unge skal jo lære branchen og mulighederne at kende for at kunne vælge den til, fortæller ShippingLabs projektdirektør Magnus Gary.

Rotationsordning

Sideløbende vil ShippingLab arbejde for en studiejob-rotationsordning, hvor de studerende får mulighed for at arbejde i flere forskellige virksomheder og dermed får et bredere indblik i en branche med grøn omstilling af hele verdensflåden som pejlemærke. De tekniske løsninger skal fungere i et stadigt mere komplekst miljø præget af både kommercielle, regulatoriske og samfundsmæssige forhold.  Derfor er der brug for mange fagligheder i branchen.

- De løsninger, vi arbejder på, får global effekt. Det er værd at bide mærke i for de unge. De kan forme deres egen karriere, uanset om de foretrækker at arbejde i Danmark eller internationalt – eller om de foretrækker at arbejde inden for et enkelt fagområde eller dække flere, siger Magnus Gary.

Men som i andre brancher er det en stor udfordring at tiltrække nok talentmasse. Håbet er derfor, at det særlige samarbejde vil vække interesse.

- I ShippingLab har vi et særdeles stærkt innovationsmiljø, og ved at koble det sammen med studiemiljøerne og de maritime ildsjæle på universiteterne, så er der en langt bedre chance for, at unge, talentfulde mennesker får øje på os, siger Magnus Gary.

Donationen giver mulighed for en fokuseret indsats med effekten i højsæde. Derfor vil ShippingLab udvikle tiltagene i tæt samarbejde med såvel universiteterne som aktørerne i Det Blå Danmark.

- Der er mange gode muligheder hos de enkelte universiteter, og vi vil forsøge at binde aktiviteterne sammen og skabe en fælles synlighed. For eksempel i relation til forskningsskibet Dana V på DTU og den nye maritime ingeniøruddannelse på SDU, hvor vi vil bidrage med relevant aktivitet. På samme vis er der allerede en række gode tiltag i gang hos Det Blå Danmarks organisationer, som ShippingLab vil støtte op om, slutter Magnus Gary.

Fakta om ShippingLab:

ShippingLab er et fælles non-profit industri-initiativ, der arbejder for at udvikle danske kompetencer og løsninger inden for digitalisering, dekarbonisering og sikkerhed

Styregruppen bag ShippingLab består af A.P. Møller-Mærsk, MAN Energy Solutions, TORM, Hempel, DTU, FORCE Technology, Danske Maritime, Danske Rederier, Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og Søfartsstyrelsen

ShippingLab er en neutral projekt-platform og katalysator for maritim forskning, udvikling og innovation i Det Blå Danmark

Ud over støtten fra Dampskibsselskabet NORDEN A/S støttes ShippingLab af Innovationsfonden, Den Danske Maritime Fond, Orient’s Fond og Lauritzen Fonden. Dertil kommer egenfinansiering fra projektets partnere.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094