23948sdkhjf

Hapag-Lloyd følger trop med konkurrenterne

Høje fragtrater resulterer i kanon-regnskab.

Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd har præsenteret selskabets halvårsregnskab for første halvår 2022 med en EBITDA på 10,9 mia. dollars, EBIT på 9,9 mia. dollars, mens resultatet landede på 9,5 mia. dollars.

- Vi har nydt godt af markant forbedrede fragtrater og ser tilbage på et ekstraordinært stærkt forretningsresultat i første halvår. Samtidig lægger en stejl stigning i alle omkostningskategorier et øget pres på vores enhedsomkostninger, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør i Hapag-Lloyd AG.

Indtægterne steg i H1 2022 til 18,6 mia. dollars, hvilket – ifølge selskabet – især kan tilskrives de meget høje gennemsnitlige fragtrater.

- Vi ser i øjeblikket de første tegn på nogle handelsruter på, at spotraterne er ved at falde i markedet. Ikke desto mindre forventer vi et stærkt andet halvår. Den i øjeblikket stadig anstrengte situation i de globale forsyningskæder bør forbedres efter dette års højsæson. Vores kunder kan fortsat stole på, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at transportere deres varer til deres destination så gnidningsløst som muligt. Samtidig vil vi fortsat fokusere på vores kvalitet og bæredygtighedsmål samt på yderligere at implementere vores Strategi 2023, tilføjer Habben Jansen.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.688