23948sdkhjf

WFS får strøm fra solpaneler

Handlingselskabet tager store grønne skridt i Københavns Lufthavn.

Handlingselskabet Worldwide Flight Services’ (WFS) luftfragtaktiviteter i Danmark vil generere 100 procent af sit strømbehov gennem vedvarende energi efter at have indgået et partnerskab med NRGreen om at skabe det største solcelleanlæg i Storkøbenhavn.

Aftalen er NRGreens første i luftfartsindustrien og involverer etablering af 3.500 højeffektive solpaneler på tværs af det eksisterende 10.000 kvadratmeter tagareal på WFS’ fragtfaciliteter i Københavns Lufthavn. Etableringen af solcelleanlægget på 1,4 MW vil give en årlig CO2-besparelse på op til 240 tons, hvilket – ifølge WFS - svarer til en personbil, der kører 57 gange rundt om jorden.

Energien genereret af solpanelerne vil drive WFS' helelektriske gaffeltruck- og køretøjsflåder og LED-belysningssystemerne i hver fragtterminal, såvel som virksomhedens BNP-certificerede Pharma Center. Overskudsenergi vil blive stillet til rådighed for elnettet. Projektet kommer i kølvandet på over 18 måneders konsultations- og udviklingsarbejde mellem WFS og NRGreen.

Som en del af udvidelsesprojektet vil solpanelerne også blive monteret på hele tagarealet af WFS' nye 3.700 kvadratmeter store lager i Københavns Lufthavn, som skal åbne i slutningen af 2022. Denne udvidelse understøtter WFS' position som den største cargohandler i København, der understøtter 31 flyselskaber med flyvninger til og fra den danske hovedstad samt mere end 125 offline luftfartsselskaber.

- Dette er en vigtig bæredygtighedsmilepæl for WFS til støtte for ’Our Sustainable Flight Path’ og vil gøre vores energiforbrug i Danmark så grønt som muligt. Vi håber også, at den overskudsenergi, vi har, kan bruges til at støtte lokalområder i lufthavnen, så andre kan få glæde af vores solcelleanlæg. Vores investering er også omkostningsneutral, fordi vi forventer, at den dækkes af vores månedlige energibesparelser. Vi mener, at dette er en model, som WFS kan anvende andre steder på tværs af vores globale netværk, og vi vil byde kolleger fra hele vores organisation velkommen til at lære af dette projekt med vores partnere, NRGreen, siger WFS’ managing director i København, Thomas Egeland.

I maj 2022 lancerede WFS' administrerende direktør, Craig Smyth, virksomhedens 'Our Sustainable Flight Path'-program for at styre det næste niveau af WFS' Environmental, Social & Government (ESG) strategi og for at understøtte væksten af dets globale luftlogistikoperationer.

På lokationer på tværs af sit globale netværk har WFS allerede investeret i forskellige initiativer, der har til formål at reducere dets CO2-fodaftryk og mindske dets indvirkning på planeten. Disse spænder fra bygning af bæredygtighedsløsninger til nybyggede cargoterminaler til implementering af LED-belysning i over 30 lageroperationer, introduktion af næsten 1.000 elektriske rampe- og lagerkøretøjer og introduktion af biologisk nedbrydelig plast til indpakning af luftfragtpaller.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.11