23948sdkhjf

IATA vælger ny formand

Mehmet Tevfik Nane fra Pegasus udvalgt til bestyrelsesformand.

Mehmet Tevfik Nane er udpeget som ny bestyrelsesformand for den internationale luftfartsorganisation IATA.

Valget fandt sted ved den 78. generalforsamling, der netop er løbet af stablen i Doha.

- Jeg er beæret over at påtage mig denne stilling på et tidspunkt, hvor branchen er ved at komme ud af vores værste nedtur. Ud over at opretholde momentum i retning af at genåbne kloden for rejser og handel har vi en meget fuld dagsorden over de næste 12 måneder. Dette inkluderer opnåelse af enighed på ICAO-forsamlingen om et langsigtet aspirationsmål for regeringer om luftfartens dekarbonisering, raffinering af vejen til netto nul kulstofemissioner inden 2050 og udvidelse af deltagelsen i 25-2025-initiativet om kønsdiversitet, sagde Nane ved udnævnelsen.

Nane blev udnævnt til CEO for Pegasus Airlines i 2016, en stilling han havde indtil tidligere på året, hvor han tiltrådte sin nuværende stilling hos flyselskabet. Før han kom til Pegasus, fungerede han som CEO for CarrefourSA mellem 2013-2016, som CEO for Teknosa mellem 2005-2013 og som næstformand for Teknosas bestyrelse mellem 2000-2005.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med Mehmet, mens vi fortsætter med at genopbygge globale forbindelser, mens vi adresserer luftfartens vitale prioriteter omkring bæredygtighed, mangfoldighed, regulering og styring af infrastrukturomkostninger. Med sin omfattende erfaring i erhvervslivet, herunder detailhandel til forbrugere og at lede et lavprisflyselskab, er jeg sikker på, at han vil bringe nye perspektiver, især når vi arbejder på at udvide IATA’s medlemskab, sagde generaldirektør i IATA, Willie Walsh.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141