23948sdkhjf

Dansk Erhverv ønsker høj og ensartet CO2-afgift

Regeringen og partierne forhandler om en ny grøn skattereform.

Politikerne forhandler netop nu om en grøn skattereform. Dansk Erhverv har i flere år arbejdet for en ambitiøs grøn skattereform, der gør Danmark grønnere og rigere. Konkret ved at indføre en høj, ensartet CO2-afgift, som går hånd i hånd med en lempelse af den generelle erhvervsbeskatning.

Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

Når politikerne netop nu forhandler om en grøn skattereform, er det vigtigt, at den gør Danmark grønnere og rigere, mener erhvervsorganisationen.

Derfor er Dansk Erhverv fortaler for en høj og ensartet CO2-afgift, der modsvares af en tilsvarende lempelse i erhvervsbeskatningen.

Det vil understøtte grønne investeringer bredt i erhvervslivet. Det vil give incitament til at spare på den sorte energi. Og det vil bidrage til grøn innovation og udbredelsen af grønne løsninger.

- Når det kommer til den grønne omstilling, er mange danske virksomheder allerede i fuld gang. Hver dag står virksomhederne over for beslutninger om at investere i energibesparelser, købe grøn strøm, hjælpe forbrugerne med at træffe grønne valg, eller investere i helt nye teknologier, siger Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen.

Hurtigere grøn omstilling

Dansk Erhverv foreslår, at tilskudspuljerne til energieffektivisering omlægges til et elektrificeringsfradrag.

- Dermed vil virksomhederne hurtigt kunne få de bedste incitamenter til at omstille energiforbruget uden at skulle vente på unødvendig lang sagsbehandling, siger Brian Mikkelsen.

Derfor skal en grøn skattereform for det første lempe på den generelle erhvervsbeskatning i form af en lavere selskabsskat.

For det andet skal puljer omlægges til et grønt investeringsfradrag, således at virksomhederne kan trække de omkostninger fra, som de får for at gøre deres virksomheder grønne hurtigere.

For det tredje skal vi fastholde den planlagte lempelse af rumvarmeafgift for hotellerne på 450 mio. kroner. Det er unfair, at regeringen i sit udspil til en grøn skattereform lægger op til at sløjfe lempelsen, selvom branchen har været særdeles hårdt ramt af corona-nedlukninger.

- Dansk Erhverv kæmper for en bred politisk aftale om grøn skat hen over den politiske midte, så virksomhederne kan være sikre på, hvilke rammevilkår der gælder de næste mange år. Og Dansk Erhverv kæmper ikke mindst for, at en grøn skattereform gør Danmark både grønnere og rigere, siger Brian Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235