23948sdkhjf

Væksten buldrer derudaf i Billund Lufthavn

Passagerrekord og fortsat vækst i luftfragt.

Hos Billund Lufthavn afslører passager- og fragttallene for maj måned, at lufthavnen atter har fået luft under vingerne med massive stigninger i både passager- og fragttal.

I årets femte måne noterede lufthavnen en vækst på 9,1 procent, som hovedsageligt er trukket af den stærke, danske eksport. Der er både stor vækst i den eksport, der bliver fløjet fra Billund, men i takt med at verden er åbnet op igen, stiger fragten også på de lastbiler, der bliver pakket og klargjort med luftfragt, som kører ud i Europa og bliver fløjet videre ud i verden fra eksempelvis Amsterdam.

- Vækstrejsen på luftfragten i Billund Lufthavn fortsætter, og mængderne på eksportdelen på kurerflyene fastslår, at den danske eksportindustri stadig buldrer derudaf. Og så ser vi også vækst på lastbilerne, hvor godset bliver gjort klar til luftfragt i Billund og kørt herfra til eksempelvis Amsterdam og Frankfurt, hvorfra det bliver fløjet ud i verden. Vi arbejder på, at store dele af den fragt ligeså godt kan flyve ud fra Billund, og det forventer vi mere af i fremtiden, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Aktiviteten inden for passagertransport er i den grad også tilbage ved niveauerne før corona. Med 365.775 passagerer i maj er det en vækst på 7,1 procent mod maj 2019.

- For præcis et år siden havde vi i underkanten af 10 procent af trafikken fra 2019. Nu er det lagt bag os, og vi er tilbage og over niveauet fra før corona. Det er hurtigere, end hvad vi turde håbe på, og det er en ubeskrivelig fantastisk følelse, lyder det fra Jan Hessellund.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.127