23948sdkhjf

DTL og ministeren drøftede oliepriser

Dieselkrisen var øverst på dagsordenen, da DTL-delegation mødtes med transportminister Trine Bramsen.

Olieprisernes himmelflugt og den igangværende dieselkrise var øverst på dagsordenen, da DTL – Danske Vognmænd for nylig mødtes med transportminister Trine Bramsen for at drøfte branchens situation.

- Vi tog udgangspunkt i DTL’s brev fremsendt til både transportministeren og skatteministeren, fortæller DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard, der deltog i mødet sammen med formand Martin Danielsen og underdirektør Ove Holm.

I brevet nævnes det, at prisstigningerne kommer så hurtigt og er så kraftige, at selv vognmandsvirksomheder med aftaler om for eksempel månedsvis olieregulering ikke kan følge med. Og de virksomheder, som er bundet af længerevarende kontrakter uden løbende oliepris-regulering, er meget alvorligt truet på deres eksistens.

Østergaard oplyser, at delegationen samtidig kvitterede for den udsendte vejledning fra Konkurrencestyrelsen, der nu åbner mulighed for at søge genforhandling af aftaler med eksempelvis kommunale kunder eller andre kunder i det offentlige.

Nordisk samarbejde og grøn omstilling

Det nordiske samarbejde blev også drøftet, da Trine Bramsen selv har erfaret en udvikling i samarbejdet fra sin tid som forsvarsminister og har en tro på, at de nordiske relationer også kan blive tættere på andre områder.

- Vi nåede endelig omkring den grønne omstilling, EU’s fit for 55 lovpakke og det kommende møde i regeringens klimapartnerskab 20. april, som DTL deltager i, fortæller Erik Østergaard.

- Vi nævnte her de lavthængende frugter i form af DUO-trailer løsningen, muligheden for øget vægt og dimensioner, og en bedre udnyttelse af den nuværende modulvogntogsordning, som ligger lige for. Samtidig havde vi anledning til at orientere om Den Grønne Transport Pris 2023, som nu er skudt i gang i et samarbejde med Jyske Finans. Et rigtigt godt og konstruktivt møde med en imødekommende minister, som vi glæder os til at arbejde sammen med om branchens udfordringer, slutter DTL-direktøren.

/anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125