23948sdkhjf

DTL: Tid til genforhandling af priser med kommunale kunder?

DTL – Danske Vognmænd: Få en hyppigere prisregulering med dine offentlige kunder.

Har du som vognmand aftaler med for eksempel kommunale kunder, hvor afregningsprisen i øjeblikket ikke matcher den eksplosive prisudvikling på eksempelvis brændstof? Så har du mulighed for at få en hyppigere regulering af dine aftaler.

Det skriver DTL – Danske Vognmænd i en pressemeddelelse.

Krigen mellem Rusland og Ukraine har ført til, at priserne på bl.a. brændstoffer er steget voldsomt. Det påvirker alle vognmænd, ikke mindst dem der udfører transport for fx kommuner og andre offentlige kunder, hvor omkostningerne for vognmændene stiger, men hvor afregningspriserne ikke nødvendigvis følger med.

Der gives i mange aftaler mulighed for at foretage én årlig prisregulering, men med den stigende inflation er en årlig prisregulering helt utilstrækkelig.

Nu leverer en ny vejledning fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen så et afsæt for vognmænd til at søge genforhandling af aftaler med fx kommunale kunder eller andre kunder i det offentlige.

Ifølge udbudslovens § 183 har parterne mulighed for at aftale større ændringer i afregningsprisen, hvis behovet for ændringen ikke har kunne forudses af en påpasselig ordregiver, og at kontrakten ikke ændrer overordnet karakter.  

Styrelsen konkluderer bl.a., at de konsekvenser, som krigen mellem Rusland og Ukraine har medført i form af fx uforholdsmæssigt store prisstigninger, kan udgøre begivenheder, der ikke med rimelighed kunne forudses af ordregivere før den 24. februar 2022.

“Det er således Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vurdering, at konsekvenserne af krigen mellem Rusland og Ukraine efter en konkret vurdering kan danne grundlag for anvendelse af § 183, hvis ændringen overholder betingelserne i § 183 samt de udbudsretlige principper om ligebehandling, proportionalitet og gennemsigtighed”, skriver styrelsen videre.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om en aftalemulighed, hvor den offentlige ordregiver og leverandøren efter forhandling indgår en aftale om prisjustering.

DTL henviser til Dansk Erhverv som kilde.   /Smir

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079