23948sdkhjf

Bekymring trods eksportfremgang

DI: Eksportfremgang bliver bremset af modvind fra flere fronter.

Eksporten steg med 0,9 procent i januar. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik. Men trods eksportfremgangen i starten af 2022, ser DI anledning til bekymring om den nære fremtid.

Det skriver DI i en meddelelse til erhvervsorganisationens medlemmer.

- Eksporten er kommet fint fra start i 2022. Fremgangen i januar kommer i forlængelse af et utrolig flot eksportår i 2021. Eksportvirksomhederne har trodset corona og hentet flere ordrer hjem i en tid med høje smittetal og restriktioner, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI), der dog af flere årsager ser grund til bekymring om fremtiden.

- Udsigterne for de kommende måneder giver anledning til bekymringer. Efter Ruslands invasion af Ukraine er der kommet modvind fra flere fronter, og det vil svække eksporten, siger Allan Sørensen.

Prisstigninger og materialemangel

- Massiv mangel på materialer, voldsomme prisstigninger, usikkerhed, sanktioner og lavere vækst betyder, at eksporten vil bremse op her i foråret, siger Allan Sørensen.

Eksporten giver anledning til 875.000 arbejdspladser i Danmark.

- Beskæftigelsen som følge af eksport satte rekord sidste år. Antallet af eksportarbejdspladser kunne være endnu større hvis ikke der var så udbredt mangel på arbejdskraft, siger Allan Sørensen.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141