23948sdkhjf

Ung sælger forfremmet til direktør

FTU retter fokus mod nysalg af totalanlæg til tankbiler og får ny topchef.

Fredericia Tankvognsudstyr (FTU) gør klar til at investere i vækst.

Med moderselskabet – tyske Alfons Haar Maschinenbau GmbH & Co – i ryggen, retter FTU fremover et større fokus mod nysalg af totalanlæg til tankbiler. Til det forfremmer selskabet den 34-årige salgsprofil Stefan Vig til ny direktør. Han kommer senest fra en stilling som sales manager hos pumpevirksomheden Svanehøj.

- Vi har lagt en ambitiøs plan for de kommende år og har brug for en profil, der kan udvikle salgsorganisationen. Stefan Vig har en teknisk baggrund og kommer med solid salgserfaring fra den maritime branche, som har mange ligheder med den landbaserede transportbranche, siger bestyrelsesformand Bastian Haar.

Stefan Vig er uddannet industritekniker og maskinmester og er for øjeblikket i gang med en HD i organisation og ledelse, som han færdiggør i juni 2022. Efter en årrække med fokus på teknisk salg, rådgivning og service hos store maritime virksomheder ser han nu frem til at bruge sin salgserfaring til at åbne nye døre hos tankbyggere og vognmænd i Danmark og det øvrige Skandinavien.

- Jeg er ikke den typiske administrerende direktør, men en købmand med kompetencer inden for opsøgende salg. Det ser jeg som en stor fordel i en virksomhed som FTU, hvor den primære salgsressource er direktøren. Jeg har de unge ben, den tekniske salgserfaring og gåpåmodet. Og samtidig kommer jeg direkte fra en vækstvirksomhed, som i løbet af kort tid har flerdoblet omsætningen – så jeg kender vejen, siger Stefan Vig.

Selv om han først officielt er startet 1. marts 2022, har den nye FTU-direktør allerede haft fornøjelsen af at underskrive sin første større salgsordre på pumper og slangesæt til en række nye tankbiler. Det sikrer et godt afsæt for FTU’s vækststrategi for de næste tre år, hvor målet er at øge omsætningen med 20 procent, lyder det.

For at understøtte strategien planlægger FTU også at opruste med nye medarbejdere. Virksomheden leder efter en ny værkfører og forventer desuden at få brug for 1-2 mekanikere med kompetencer inden for el, hydraulik og pneumatik.

Stefan Vig afløser Kim Jørgensen, der har valgt at søge nye udfordringer efter næsten 20 år i spidsen for FTU.

- Vi er meget taknemmelige for den store og dedikerede indsats, som Kim har lagt for dagen gennem sine mange år som direktør i FTU. Han har en stor del af æren for de resultater, der er skabt, og vi ønsker ham al muligt held og lykke fremover, siger bestyrelsesformand Bastian Haar. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.188