23948sdkhjf

Næste generation overtager roret i Mærsk

Robert Mærsk Uggla indstilles som ny bestyrelsesformand i A.P. Møller – Mærsk A/S.

Tiden er kommet til et generationsskifte i bestyrelsen hos Mærsk-koncernen, fremgår det af en skriftlig meddelelse fra virksomheden.

43-årige Robert Mærsk Uggla, søn af Ane Mærsk Mc-Kinney Møller og barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller, indstilles nu som ny bestyrelsesformand i A.P. Møller – Mærsk A/S efter selskabets ordinære generalforsamling 15. marts 2022.

Samtidig indstilles Marc Engel som ny næstformand.

Nuværende bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe og næstformand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla stiller ikke op til genvalg i bestyrelsen, men Jim Hagemann Snabe fortsætter som rådgiver for den nye formand og bestyrelsen.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla har siddet i A.P. Møller - Mærsks bestyrelse siden 1991 og været næstformand siden 2003. Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er desuden bestyrelsesformand i A.P. Møller Holding, som tog initiativ til transformationen i 2016.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla udtaler:

- Transformationen af A.P. Møller - Mærsk til et integreret container logistikselskab er godt i vej takket være bestyrelsen, selskabets ledelse, anført af CEO Søren Skou samt de mange dedikerede medarbejdere. Efter tre årtier i bestyrelsen er det for mig tid til at give ansvaret videre til Robert, som med sine syv år i bestyrelsen har været en drivende kraft i udviklingen af A.P. Møller - Mærsk. Dermed kan vi sikre den balance mellem kontinuitet og fornyelse, der altid har dannet grundlag for selskabets udvikling. Jeg vil gerne takke Jim for hans helt afgørende rolle i transformationen, som han har eksekveret på med vedholdenhed og loyalitet over for selskabets historie, navn og langsigtede interesser. Jim overdrager et stærkt selskab og et solidt fundament for den videre udvikling, og det glæder mig, at vi fortsat vil kunne drage nytte af Jims viden og indsigt, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Jim Hagemann Snabe har siddet i A.P. Møller - Mærsks bestyrelse siden 2016 og været formand siden 2017. Han udtaler:

- Det har været et stort privilegium at være med i genopfindelsen af denne unikke virksomhed. Fokuseringen på kerneforretningen og udviklingen af nye kompetencer inden for logistik, digitalisering og bæredygtighed har været nøglen til transformation af virksomheden. Robert har været med hele vejen og har i sin tid i bestyrelsen spillet en helt afgørende rolle for omstruktureringen og transformationen. Tidspunktet for et generationsskifte er derfor velvalgt. Jeg ved, at Robert med dedikation vil bygge videre på det momentum, der nu er etableret, og jeg ser frem til at bidrage til selskabets fortsatte udvikling i rollen som rådgiver for Robert og resten af bestyrelsen, siger Jim Hagemann Snabe.

Robert Mærsk Uggla har været administrerende direktør i A.P. Møller Holding siden 2016, hvor han står i spidsen for A.P. Møller Gruppens fornyelse og investeringer.

Robert Mærsk Uggla udtaler:

- Det er med stor ydmyghed, at jeg stiller op til formand for den virksomhed, jeg har fulgt tæt hele mit liv. Vi initierede A.P. Møller - Mærsks omstrukturering og fornyelse i 2016 og er kommet langt på flere fronter. Jeg er dybt taknemmelig for Anes og Jims mange bidrag til selskabet og deres støtte også fremover. Jeg ser frem til at fortsætte A.P. Møller - Mærsks transformation i tæt samarbejde med vores bestyrelse og ledelse og ikke mindst med Marc, der som næstformand vil bidrage med omfattende indsigt i globale logistikløsninger, siger Robert Mærsk Uggla.

Marc Engel har siddet i A.P. Møller - Mærsks bestyrelse siden 2019 og sidder i bestyrelsens Transformation & Innovation komite. Marc Engel er afgående Chief Supply Chain Officer for Unilever og har lang erfaring inden for globale operationer, forsyningskæder, indkøb af logistikløsninger og bæredygtighed. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144