23948sdkhjf

Rederiforeningen sender ny rorgænger til Bruxelles

Danske Rederier rekrutterer ny chef for Bruxelles-kontor internt.

Danske Rederier har ansat Bjarne Løf Henriksen som ny chef for organisationens Bruxelles-kontor. Han kommer fra et job i Danske Rederiers afdeling for erhvervspolitik og analyse, og han skal fremover varetage rederiernes interesser i EU.

Det oplyser Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Bjarne Løf Henriksen overtager posten som leder af Danske Rederiers Bruxelles-kontor i en tid, hvor beslutninger i EU fylder mere og mere for skibsfarten. Opgaven er sikre den tætte kontakt til Europa-Kommissionen, følge forhandlingerne i Rådet og samarbejde med medlemmer af Europa-Parlamentet. Blot for at nævne et par af opgaverne.

Solid EU-erfaring

Bjarne Løf Henriksen arbejder på fjerde år i Danske Rederier, og har tidligere arbejdet som politisk assistent i Europa-Parlamentet, ligesom han i flere stillinger har haft EU som sit ansvarsområde.

- Jeg ser frem til at blive rederiernes stemme i Bruxelles. Særligt i denne tid som er utrolig spændende for skibsfarten. EU rykker særligt på klima-reguleringen disse år, og derfor er det vigtigt, vi er til stede i Bruxelles. Både for at være helt tæt på de vigtige beslutningsprocesser, og for at sikre, at vi som en af de mest ambitiøse søfartsnationer på klimaområdet bliver hørt, siger Bjarne Løf Henriksen, der i løbet af januar flytter til Bruxelles.

For Danske Rederier var det vigtigt at finde en ny EU-chef, som kender Bruxelles og samtidig har stor føling med både medlemmer og kolleger på kontoret i København.

- Jeg kender Bjarne som en dygtig, og arbejdsom kollega, der er god til at opbygge og vedligeholde relationer. Jeg er sikker på, han vil blive en gevinst for os og vores medlemmer i Bruxelles. Han vil få en særlig opgave i at oversætte de til tider lidt langstrakte og langhårede processer i Bruxelles til reel viden og indflydelse for vores medlemmer og sammen med kollegerne på Bruxelles-kontoret og i København sikre, at vores stemme bliver hørt, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Danske Rederier har haft sin EU-repræsentation i Bruxelles siden 1989.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125