23948sdkhjf

Grønnere svensk køletransport

Frigoblock køler Martin & Serveras første 100 procent elektriske lastbil.

Frigoblock, blandt Europas førende producenter af transportkøleenheder der blandt andet står bag mærker som Thermo King, annoncerede for nylig leveringen af den første helelektriske distributionslastbil til Martin & Servera, en svensk grossist til restauranter og storkøkkener - den nye Volvo FE elektriske lastbil med den elektriske Frigoblock FK13-køleenhed.

Denne emissionsløse og støjsvage løsning vil give Martin & Servera mulighed for at levere varer i lavemissionszoner og på ethvert tidspunkt af dagen eller natten, hvilket væsentligt bidrager til at øge effektiviteten af deres indre byleverancer. Føreren kan også nemt betjene køleenheden inde fra førerhuset og slukke for den, hvis det er nødvendigt, når man nærmer sig et af byens følsomme områder.

- Med udgangspunkt i årtiers brancheekspertise er vores teknologi designet til at skabe værdi for vores kunder, samtidig med at den hjælper dem med at reducere deres transportaktiviteters miljømæssige fodaftryk, siger Fredrik Weimyr, administrerende direktør hos Thermo King Sverige AB.

- Ved at kombinere de elektriske teknologier fra Volvo og Frigoblock udviklede vi en energieffektiv løsning, der tager vores kunder og industrien endnu et skridt tættere på bæredygtig, CO2-neutral temperaturstyret transport.

Den valgte Frigoblock FK13 dual-zone enhed kommunikerer med køretøjets CAN-system via Frigoblock inverter-teknologien. Dette gør det muligt for Frigoblock-køleenhederne at arbejde direkte med det batteridrevne køretøj, hvilket minimerer antallet af energiforbrugende komponenter og optimerer brugen af batteriet. Tilførslen af energi fra køretøjets batterier kan ændres afhængigt af behovet for at sikre den korrekte temperatur i de to kølerum.

- Energieffektivitet og optimering af køretøjets batteriforbrug er afgørende for effektiv transport. Vores teknologi sikrer, at køleenheden kun bruger den minimale strøm, der er nødvendig for at sikre den korrekte lasttemperatur. Dette bidrager til at maksimere lastbilens rækkevidde og giver vores kunder mulighed for at levere mere emissionsfrie leverancer, lyder det fra Fredrik Weimyr. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127