23948sdkhjf

Køreprøver på frustrerende ventemusik

ITD støtter kritik af lange ventetider på køreprøver, forværrer chaufførmanglen.

ATL, DI Transport og fagforbundet 3F kritiserede forleden de stadigt længere ventetider på køreprøver. Nu tilslutter ITD sig til kritikken:

Vognmænd står klar med folk, der gerne vil sætte sig bag rattet i lastbilerne. Men urimeligt lange ventetider på køreprøver forhindrer, at de kan få deres køreprøve og det forværrer chaufførmanglen. Derfor bør alt sættes ind for at få ventetiden på køreprøver bragt ned.

Organisationerne ATL, DI Transport og 3F er kommet med et opråb til Færdselsstyrelsen om de foruroligende lange ventetider på køreprøver, som betyder, at blandt andet kommende lastbilchauffører skal vente urimeligt længe på at tage en køreprøve.

Færdselsstyrelsen overtog i oktober 2021 ansvaret for køreprøver, og der er ikke en løsning i udsigt på problemet. Og det er uacceptabelt, mener også ITD.

- Vi ser lige nu, at der er kamp om de ledige køreprøvetimer, og elever må køre om kap rundt i landet i jagten på at få en ledig tid. Det er kort sagt en jungle derude, og det er vores elever i branchen slet ikke tjent med, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Ekstra frustrerende

ITD bakker derfor op om kritikken fra de tre organisationer, og påpeger, at det især er et problem for lastbilerhvervet, der er ramt af chaufførmangel.

- Problemet med ventetid på køreprøve rammer lastbilerhvervet på det værst tænkelige tidspunkt. For branchen kæmper i forvejen for at skaffe chauffører, og mange vognmænd må sige nej nej til opgaver på grund af arbejdskraftmangel. Derfor er det ekstra frustrerende for vores virksomheder, når der rent faktisk er nogle, der vil ud og køre, men som bliver forhindret på grund af bureaukrati og noget så elementært som at aflægge en køreprøve. Vi er derfor helt enige med ATL, DI Transport og 3F, og vi opfordrer til, at Færdselsstyrelsen tager problemet meget alvorligt, selvom de har arvet en stor pukkel af ventetider fra Politiet, siger Carina Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.317