23948sdkhjf

Samler kræfterne om CO2-neutral luftfragt

Nokia indgår grønt samarbejde med DB Schenker og Lufthansa Cargo.

DB Schenker og Lufthansa Cargo forlænger nu deres ugentlige CO2-frie fragtflyvninger mellem Frankfurt og Shanghai frem til marts 2022, og derudover har nu også Nokia tilmeldt sig initiativet. Hver uge vil den finske televirksomhed undgå udledning af drivhusgasser ved at bruge verdens eneste fragtflyvning 100 procent dækket af Sustainable Aviation Fuel (SAF).

Brændstofbehovet for rotationen fra Frankfurt (FRA) til Shanghai (PVG) og tilbage er fuldt ud dækket af SAF, lyder det fra Lufthansa Cargo. Det sparer omkring 174 ton konventionel petroleum hver uge. I løbet af sommerens flyveplan i 2021 opnåede initiativet med succes en nettoreduktion på 20.250 ton drivhusgasser (CO2e). I den kommende vinterflyveplan, fra slutningen af oktober 2021 til slutningen af marts 2022, forventes yderligere 14.175 ton.

Thorsten Meincke, bestyrelsesmedlem hos DB Schenker:

- Det ambitiøse mål om klimaneutralitet påvirker enhver virksomhed og hvordan vores kunder ser på deres fodaftryk også i deres forsyningskæder. Sammen med Lufthansa Cargo udvider vi vores unikke tilbud om en regulær CO2-neutral flyforbindelse. SAF's fulde charterflyvningsrotation er en gamechanger, da den går ud over en pay-per-use-ordning. Vi er glade for at have Nokia ombord som ny stor kunde for vores vestgående flyvninger. Sammen kan vi undgå CO2 og tage endnu et skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

I løbet af de næste fem måneder vil Nokia bruge den CO2-neutrale luftfragtfrekvens til at sende en ugentlig fragtmængde på 10 ton kommunikationsnetværksudstyr fra en produktionsfacilitet i Shanghai til sin europæiske hub i Tilburg i Holland. Denne forsendelse er fuldstændig dækket af SAF for at reducere 100 procent af CO2-emissionerne i løbet af livscyklussen og undgå enhver modregning. End-to-end-aftalen med DB Schenker dækker både luft- og landtransport af godset fra Shanghai til Tilburg. Alle landtransportelementer vil blive dækket ved at bruge en anden avanceret type biobrændstof, hydrogeneret vegetabilsk olie (HVO).

Tommi Uitto, præsident for Mobile Networks hos Nokia:

- Investeringer i bæredygtige løsninger er en topprioritet for os og et fælles mål med vores partnere. Vi kan kun nå vores klimamål sammen. Innovation og samarbejde på tværs af sektorer er nøglen til en grønnere forsyningskæde. Vi søger konstant at reducere vores CO2-fodaftryk fra transport og logistik, og luftfragt er en væsentlig bidragyder. Dette samarbejde om at transportere vores 5G-udstyr på CO2-neutrale flyvninger er endnu et vigtigt skridt.

Ashwin Bhat, salgsdirektør hos Lufthansa Cargo:

- Brug af SAF er en mulighed for at flyve CO2-neutralt allerede i dag. Vi er meget stolte over, at vi kan forlænge vores partnerskab med DB Schenker hen over de kommende måneder. Vi er overbeviste om, at transformation af vores forretning til CO2-neutral luftfragt bedst kan opnås, når alle forener deres kræfter.

Nyheden følger DB Schenkers og Lufthansa Cargos lancering af verdens første CO2-neutrale luftfragtrotation mellem Europa og Asien i november 2020. /anga.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093