23948sdkhjf

Mærsk påbegynder aktietilbagekøbsprogram

Iværksætter tilbagekøb til en værdi af op til 32 mia. kr.

Som meddelt den 5. maj 2021 har A.P. Møller - Mærsk A/S besluttet at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram til en værdi af op til 32 mia. kr., der vil blive opkøbt over en periode på op til to år.

Første fase af aktietilbagekøbsprogrammet vil løbe fra 3. november 2021 til 3 maj 2022. De aktier, der erhverves, vil være begrænset til en samlet markedsværdi på 8 mia. kr. Der vil maksimalt kunne erhverves 120.000 A-aktier og 610.000 B-aktier i tilbagekøbsprogrammets første fase.

Tilbagekøbsprogrammet gennemføres i overensstemmelse med EU Kommissionens forordning nr. 596/2014 af 16. april 2014 (MAR) og EU Kommissionens delegerede forordning 2016/1052 (”Safe Harbour Regulativet”) som sikrer, at selskabet, dets bestyrelse og Executive Board er beskyttet mod overtrædelse af insiderlovgivningen i aktietilbagekøbsperioden.

Aktietilbagekøbsprogrammet iværksættes i henhold til et mandat givet til bestyrelsen af generalforsamlingen i marts 2021, der bemyndiger Mærsk til at erhverve egne aktier til en pålydende værdi, der ikke overstiger 15 procent af aktiekapitalen til markedskursen gældende på tidspunktet for erhvervelsen med en afvigelse på op til 10 procent.

Selskabet har udpeget Danske Bank A/S som Lead Manager til første fase af aktietilbagekøbet. Danske Bank vil uafhængigt af Mærsk træffe beslutninger om aktiekøb og gennemføre disse inden for de aftalte grænser.

Forud for aktietilbagekøbet ejer Mærsk 101.947 A-aktier og 435.679 B-aktier, svarende til 2,77 procent af aktiekapitalen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.157