23948sdkhjf

Seks maritime højborge i Danmark

Det Blå Danmark har udpeget seks maritime højborge i Danmark.

Det Blå Danmark er en mastodont i dansk økonomi. I 2019 omsatte man for 412 milliarder kroner, og hver dag går mere end 60.000 mennesker på arbejde i maritime virksomheder i Danmark. Tager man de afledte jobs med, er det hele 97.000 jobs, der er bundet op på det maritime.

Det fremgår af en pressemeddelelse om en ny analyse, der udpeger seks geografiske sværvægtere i Det Blå Danmark, fra brancheforeningerne i Det Blå Danmark.

Omsætningen skabes især i seks områder i Danmark, som rummer hver deres speciale. Det sætter Danske Maritime, Danske Havne, Danske Shipping- og Havnevirksomheder og Danske Rederier fokus på i den nye analyse, ’Maritime Højborge’.

Her fremhæves Aarhus, Nordjylland, Trekantområdet, Esbjerg, Hovedstaden og Svendborg/Odense som særligt vigtige for Det Blå Danmark.

Danske Maritime

- Den maritime industri er blandt de dygtigste i verden, og overalt i Danmark ligger der virksomheder, som bidrager til at gøre skibe i hele verden mere klima- og miljøvenlige. Med den rigtige politiske opbakning kan vi skabe endnu mere vækst og beskæftigelse, og derfor ser vi den gode dialog med både lokale politikere og folketingsmedlemmer som utrolig vigtig. Der er bl.a. brug for flere maritime studerende, flere dygtige medarbejdere, flere midler til forskning, flere investeringer i målrettet grøn omstilling af offentligt ejede skibe og mere globalt udsyn. Den maritime industri har bevæget sig fra sort til grøn, og det glæder jeg mig til at give de folkevalgte et indblik i, siger Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

Danske Havne

- Havne, skibe og maritime virksomheder er forudsætningen for, at vi i Danmark kan både komme af med vore varer til udlandet og modtage de varer, vi har brug for. Man er måske ikke så opmærksom på det, men Danmarks Maritime Højborge er ganske enkelt omdrejningspunkter for vores dagligliv, vækst og arbejdspladser, siger Tine Kirk, direktør, Danske Havne.

Shipping- og havnevirksomheder

- For shipping- og havnevirksomhederne er havneinfrastrukturen fundamentet for de tjenesteydelser vores branche leverer til kunderne, der benytter havnene og bidrager væsentligt til nationale og internationale transporter. Derved kan kunderne lykkes med at være ansvarlige virksomheder i den hårde internationale konkurrence og udnytte den globaliserede samhandel. Vi er sammen med Det Blå Danmark afgørende for de mange beskæftigede i de Maritime Højborge, siger Jesper Sebbelin, Chefkonsulent hos Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

Danske Rederier

- Vi har vind i sejlene i Det Blå Danmark, og både branchens og politikernes mål om at reducere CO2-udledningerne giver masser af arbejde til hele branchen. Vi skal sørge for at gribe de muligheder, omstillingen medfører. Vi skal sætte turbo på udbygningen af havvind, og så savner vi stadig en klar køreplan for igangsættelsen af transport- og lagring af CO2 i Nordsøen, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.    /Smir

Find hele analysen fra Det Blå Danmark her

Nøgletal fra ’Maritime Højborge’:

Aalborg-Frederikshavn

Blå virksomheder: 303

Omsætning: Ni mia. kroner

Direkte årsværk: 3.062

Aarhus

Blå virksomheder: 244

Omsætning: 12,4 mia. kroner

Direkte årsværk: 2.809

Esbjerg

Blå virksomheder: 213

Omsætning: 16,2 mia. kroner

Direkte årsværk: 5.179

Trekantsområdet

Blå virksomheder: 330

Omsætning: 12,4 mia. kroner

Direkte årsværk: 4.068

Svendborg-Odense

Blå virksomheder: 224

Omsætning: 4,3 mia. kroner

Direkte årsværk: 1.964

Hovedstaden

Blå virksomheder: 1.303

Omsætning: 279,3 mia. kroner

Direkte årsværk: 21.059

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109