23948sdkhjf

DTL-glæde over PostNord-granskning

EU fortsætter fokus på støtte til logistikselskabet.

Der er tilfredshed at spore hos DTL Danske Vognmænd over nyheden om, at EU-Kommissionen har besluttet at undersøge den danske statsstøtte til PostNord.

EU-Kommissionen besluttede fredag at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark på i alt 224 mio. kr. i 2020. Kompensationen var en del af to halvårlige aftaler med Post Danmark, der skulle sikre, at danskerne fortsat havde mulighed for at sende og modtage post i hele landet i 2020.

- Vi er glade for, at Kommissionen har besluttet at fortsætte sit fokus på statens støtte til PostNord, og vi ser frem til konklusionerne forud for postlovsforhandlingerne i Folketinget, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard.

EU-Kommissionen afgjorde i september, at statsstøtte til PostNord på næsten en halv milliard kr. var ulovlig, og pengene skal betales tilbage til den svenske og den danske stat.

- Statens støtten til PostNord betyder, at de private transportører udsættes for unfair konkurrence. Det skal ophøre nu. PostNord Logistics bør afvikles og håndteringen af de befordringspligtige breve og pakker skal i udbud, siger Erik Østergaard. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125