23948sdkhjf

EG overtager Alystra

Softwarevirksomheden køber transportsystem fra finsk ejer.

Softwareselskabet EG har underskrevet en aftale om at købe det svensk-baserede transportsystem Alystra og relaterede aktiviteter fra ejeren, finske TietoEVRY.

Alystra er en it-transportløsning til speditører og vognmænd, der administrerer planlægning, ruter, økonomi og fakturering.

- Med aftalen træder vi ind på det svenske marked for digital håndtering af transport, og det giver os muligheden for at udvide EG's portefølje til den nordiske transportbranche, siger Mikkel Bardram, administrerende direktør i EG.

- Vi ser en stigende efterspørgsel efter standardsoftware i transportbranchen, da teknologien giver mulighed for at mindske ressourceforbruget - med en positiv effekt på både økonomi og miljø, siger Mikkel Bardram.

- I modsætning til globale transportvirksomheder, der har transportløsninger fra globale leverandører, er der mange mindre og mellemstore speditører, som har behov for brugervenlige transportsystemer, der kræver mindre investeringer. Alystra har med succes leveret til dette segment i mere end 20 år, og jeg er overbevist om, at vi fremadrettet kan levere endnu bedre og mere effektive systemer som en del af EG, siger Uno Liljedahl, Alystra.

Salget forventes gennemført inden udgangen af 2021. På to år har EG investeret mere end 2 mia. kr. i danske og nordiske softwarevirksomheder. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094