23948sdkhjf

- Chaufførmangel er bekymrende

Stort fremmøde ved ITD’s medlemsmøde.

Der var stor tilslutning, da ITD onsdag holdt sit årlige medlemsmøde på Hindsgavl Slot. Op mod 180 deltagere lyttede med på de spændende indlæg under overskriften ”Verden i forandring”.

For ITD’s formand, Christian Sørensen Madsen, var det et klart signal om, at branchen har set frem til at mødes igen.

- Vores medlemsmøde er efterhånden blevet en god og værdsat tradition, og det er et møde, som vi var mange, der savnede sidste år, da vi måtte aflyse på grund af corona. Efter lang tids nedlukning har vi brug for at møde hinanden fysisk igen. Det er vigtigt, for det er med til at styrke vores netværk på tværs af branchen og geografi, lød det fra Christian Sørensen Madsen.

Formanden kom også ind på branchens aktuelle udfordring med chaufførmangel.

- Lige nu mangler der op mod 400.000 chauffører i Europa. Helt galt ser det ud i Storbritannien i de her dage, hvor situationen er særlig alvorlig og akut – både på grund af Brexit og corona. Det, der sker lige nu, er voldsomt og bekymrende. Mange transportvirksomheder – også herhjemme - har gennem et stykke tid måttet sige nej til nye kunder. Jeg taler næsten dagligt med virksomhedsledere, som fortæller, at de kan ansætte flere chauffører her og nu, hvis der var kvalificerede folk at finde. Det betyder desværre, at transporterhvervet generelt er en bremse på væksten og den økonomiske udvikling i Europa lige nu, påpegede Christian Sørensen Madsen.

ITD’s medlemmer var både kommet for at netværke og hente faglig inspiration, og Børsens chefredaktør, Niels Lunde, styrede medlemsmødet som moderator og sikrede en god debat.

Verden har også forandret sig herhjemme, hvor Færdselsstyrelsen har fået en række nye opgaver. Vicedirektør Jesper Høgh Bach fortalte om styrelsens historik og den nye organisation og gav et indblik i aktuelle regler og kontroltiltag i relation til vognmandsbranchen.

Til at runde aftenen af var politisk kommentator og tidligere minister, Hans Engell, på scenen. Han gav en skarp og humoristisk analyse af den politiske situation i Danmark lige nu. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127