23948sdkhjf

Rederier ser gode grønne takter i åbningstale

Statsminister Mette Frederiksen (S) omtalte en mere klimavenlig skibsfart ved Folketingets åbning.

Danske Rederier er parate til at skubbe i den grønne retning, som statsminister Mette Frederiksen omtaler i dagens åbningstale i Folketinget.

»De varer, vi henter fra resten af verden, bliver transporteret på skibe, der ikke længere sejler på olie, men på grønne brændstoffer.

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen om et fremtidsscenarie i dag fra talerstolen i Folketinget, hvor hun gav sin åbningstale.

Og omtalen af skibsfart som bidragsyder til en grønnere fremtid med mindre CO2-udledninger og renere luft vækker glæde i Danske Rederier.

- Det allervigtigste lige nu er, at vi sikrer nogle rammer og vilkår, som understøtter den igangværende udvikling af grøn skibsfart. Det er den eneste rigtige vej at gå, og derfor er jeg glad for, at den dagsorden er højt placeret i statsministeren bevidsthed, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Det er et erklæret mål i Danske Rederier, at de første oceangående nul-emmissionsskibe skal være i drift senest i 2030, og skibsfarten skal være klimaneutral i 2050.

Lovprogram med potentiale

Udover statsministerens tale har regeringen også offentliggjort lovprogrammet for folketingsåret 21/22, og her er flere ting på tegnebrættet, som Danske Rederier har arbejdet for.

Blandt andet er det lovtekniske arbejde, som skal bane vejen for demonstration med CC(T)S (Carbon Capture (Transport) and Storage) i Nordsøen, hvor står T for transport og er en vigtig del af ligningen, på programmet.

Det vil sige muligheden for at indkapsle CO2 og lagre det sikkert i undergrunden samt en lovliggørelse af transport, import og eksport af CO2. Det er en dagsorden som Danske Rederier har været en aktiv del af, da det er en gevinst for klimaet og en stor mulighed for rederierne.

Desuden kommer en energiø i Nordsøen også et skridt nærmere en realisering i det kommende folketingsår. Det er ligeledes et projekt, som rummer store muligheder for rederierne.

- Vi oplever stor vilje til grøn omstilling hos rederierne ikke mindst fordi det er det rigtige at gøre. Omstillingen drives af rederierne selv, kunderne og omverdenens forventninger. Og så skal reguleringen følge med, og der trækker statsministeren med sin åbningstale i den rigtige retning, siger Anne H. Steffensen.

Foruden grønne tiltag skal Folketinget også vedtage lempeligere vilkår for danske sandsugere og uddybningsfartøjer. Det er for at sikre, at det fortsat er attraktivt for uddybningsrederier at drive virksomhed fra Danmark og er noget, som Danske Rederier har arbejdet for siden 2019.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.172