23948sdkhjf

- Vejpakken medfører øgede omkostninger

Frejas danske direktør Jan Sunde glæder sig over ens regler for chauffører, men advarer om mulig højere prissætning.

Det kommer sandsynligvis til at blive dyrere at få fragtet varer rundt på de danske veje som følge af EU’s Mobilitetspakke – ’Vejpakken’.

Sådan lyder erkendelsen nu fra en af landets største transport- og logistikvirksomheder Freja, hvis administrerende direktør i Danmark, Jan Sunde, udtaler:

- Det er positivt, at der skabes ens regler omkring arbejdsforhold for chauffører, men stramning af regler medfører desværre øgede omkostninger. I hovedtræk betyder de nye regler, at chauffører har krav på, at transporterne planlægges således, at man kan returnere til hjemlandet hver fjerde uge. Endvidere skal selve køretøjet vende hjem til virksomhedens registreringsadresse hver ottende uge. De rejseomkostninger, der vil være forbundet med chaufførens returnering til hjemlandet, skal afholdes af arbejdsgiveren, siger Jan Sunde.

Hertil kommer desuden, siger han, udgifter forbundet med chaufførernes hvil over 45 timer, der skal afholdes uden for førerhuset, samt kravet om aflønning efter danske forhold.

- Ovennævnte har affødt spørgsmål fra flere af Frejas kunder, om vi kan prissætte de øgede omkostninger i forbindelse med implementeringen af vejpakken. Det kan vi desværre ikke på nuværende tidspunkt. Der er stor usikkerhed omkring, hvor mange chauffører og vognmænd der vælger at forlade faget i forbindelse med de øgede krav omkring returnering, aflønning og dermed øget administration. Vi afventer at se, hvad der sker, og hvordan situationen udvikler sig de kommende måneder og år, lyder det fra Jan Sunde. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141