23948sdkhjf

Skruer op for Danmark som transitland

TX Logistik udvider på ruten Kaldenkirchen-Malmø.

Den tyske godsbaneoperatør TX Logistik AG øger hyppigheden af sin intermodale forbindelse mellem Nedre Rhinen og Sverige med to returrejser. Fra den 5. juli kører TX Logistik, der er en del af Mercitalia Group, derefter fem gange om ugen fra Kaldenkirchen i Viersen-distriktet (Nordrhein-Westfalen) til Malmø og tilbage.

Baneterminalen i Kaldenkirchen ligger kun få hundrede meter fra den tysk-hollandske grænse og er centralt placeret i trekantområdet mellem hovedstadsområdet Venlo, Düsseldorf og Rhinen-Ruhr.

Ifølge TX Logistik er der en fortsat efterspørgsel efter jernbanegodstransport i denne økonomisk vigtige region såvel som i den skandinaviske region.

Det forhold, at forbindelsen Kaldenkirchen-Malmö kunne udvides kun ni måneder efter lanceringen, viser, at denne korridor er vigtig for udvekslingen af varer mellem Vesteuropa og Nordeuropa. På hele korridoren udføres alle tjenester af TX under egen ledelse - med egne lokomotivførere og eget udstyr. Ruten løber fra Kaldenkirchen via Padborg og København til CMP terminalen i Malmø. Ved den tysk-danske grænse i Padborg skiftes lokomotivførerne, og det svenske datterselskab TX Logistik AB overtager trækkraften der. På ruten over Storebælt og Øresund anvendes specielt udstyrede lokomotiver med flere systemer, hvilket TX er et af de få virksomheder, der har i sin flåde. I midten af juni modtog TX Logistik tilladelse fra den danske tilsynsmyndighed til at bruge Storebælt-broen til sådanne transporter igen, efter at den generelt var lukket for alle transporter af trailere i lommevogne fra januar. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.156