23948sdkhjf

Kolding Havn udvider med nyt havneområde

230 meter nyt kajanlæg er delvist en kompensation for frasalg af havnearealer til byudvikling.

Kolding Havn har i flere år oplevet stabil vækst og har behov for nye arealer til den fremtidige havnedrift.

Der er tale om et stort anlægsprojekt, som giver havnen 230 meter ny kaj i tilknytning til et 54.000 kvadratmeter areal på land til pakhuse, vejanlæg og de vigtige kajnære områder – foruden en støjvold og et stort, beplantet område, som kan benyttes til rekreative formål.

Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Området, hvor erhvervshavnen skal udvide, benyttes i dag af Lystbådehavn Nord, som efter planen er flyttet om to år – denne flytning til sydsiden åbner muligheden for den længe planlagte udbygning af Kolding Havn med nye faciliteter på nordsiden.

Bæredygtig havn

Bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen, Kolding Havn siger om de fremtidige planer:

- Med den planlagte udvikling sætter vi streg under, at Kolding vil en bæredygtig havn. De nye arealer betyder et positivt og stort skridt for visionen om en grønnere og CO2-neutral erhvervshavn, blandt andet med fokus på den cirkulære økonomi.

- Det er et vigtigt projekt for Kolding Havn, som giver os større fleksibilitet på fremtidens havn med helt nye faciliteter tilpasset vores primære marked, supplerer Anders Vangsbjerg Sørensen, der er administrerende direktør på Kolding Havn.

Klare trends

- Vi ser nogle klare trends, fx at industrien fortsat vil hente deres ressourcer fra lande tættere på hjemadressen – og det rammer lige ned midt i vores forretningsstrategi, som en betydende erhvervshavn på specielt det nordeuropæiske marked og omkring Østersøen. Samlet set bliver det en over 100 millioner kroners sag at udvide havnen på nordsiden, alt inklusive – men den nøjagtige pris har vi først efter en udbudsrunde, hvor anlægsprisen selvfølgeligt afhænger af markedsprisen på det tidspunkt, vi har mulighed for at realisere havneudvidelsen. Straks, vi har muligheden, er vi klar, siger Anders Vangsbjerg Sørensen.

Det forventes, at det store havneprojekt vil kunne realiseres på 2–3 år fra det endelige startskud, når Lystbådehavn Nord flytter.

Byudvikling

Udvidelsen af erhvervshavnen sker også i forbindelse med byudvikling på en del af havnens nuværende arealer. Havnens kommende udvidelse på Nordhavnen skal tjene som erstatningsarealer for en del af den jord, som Kolding Havn sælger til Kolding Kommune, primært på Sydhavnen og ved inderhavnen.

Provenuet fra havnens frasalg af jordarealer skal i høj grad finansiere det nye område til Kolding erhvervshavn.

Annonceringen af udvidelsesplanerne kommer efter et flertal i Koldings byråd i 2018 besluttede, at erhvervshavnen skulle være helt afviklet i 2043. Senere måtte byrådet dog efter voldsomme protester og andre forhindringer trække i land i forhold til den drastiske udmelding om en lukning af den ellers ganske sunde havneforretning.

Med erhvervshavnens konkrete udvidelsesplaner ser det ud til, at Kolding Havn har en fremtid som aktiv havn efter 2043. /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.142