23948sdkhjf

Ny ordre til Karstenses Skibsværft

Norsk selskab bestiller 70 meter lang pelagisk trawler.

Karstensens Skibsværft i Skagen har indgået kontrakt om design og bygning af en 69,99 meter lang trawler fra norske Gollenes AS, der er ejet af familierne Ose og Kvalsvik fra Fosnavåg i Norge.

Rederiet udfører kombineret trawlfiskeri, dels pelagisk efter sild og makrel og dels efter industrifisk kombineret med konsumfisk/hvidfisk. Det nye fartøj skal anvendes til samme formål.

Gollenes AS har for mere end 10 år siden fået bygget en trawler hos Karstensens Skibsværft. Rrederiet udtrykker, ifølge en pressemeddelelse på værftets hjemmeside, tilfredshed med at være kommet i mål med aftalen og glæder sig til, at byggeriet kommer i gang.

Karstensens Skibsværft glæder sig til gengæld over den tillid Frode Kvalsvik og resten af rederiet har udviser med denne ordre.

- Tilbagevendende kunder er en uvurderlig reklame. I lighed med de øvrige skibe som værftet i Skagen har under bygning til redere i Irland, Skotland, Norge, Sverige, Færøerne og Danmark, er også nye ”Gollenes” af eget design.

Karstensens Skibsværft har med aftalen om den nye pelagiske trawler i alt 14 fiskefartøjer i ordrebogen for levering i løbet af de kommende 3 år.

Gollenes afløser Gollenes

Den nye travler til Gollenes AS er som nævnt tilpasset rederiets ønsker på en lang række områder – herunder omkring besætningens komfort og sikkerhed. Hele lastedækket er eksempelvis overdækket og vandtæt.

Der er også tænkt grønt, for at gøre trawlerens CO2-udledning mindre. Der er blandt andet været stort fokus på at designe skrogets form, så den er optimeret til trawlerens driftsprofil.

Dertil udrustes fartøjet med elektriske wincher, elektrisk fiskepumpe, varmegenvinding fra alle motorer, LED belysning overalt samt en række andre tiltag for at sikre lavet mulige energiforbrug.

Rederiet Gollenes AS blev etableret i 1950’erne og aktieselskabet skiftet i 2008 af Asbjørn Ose og Frode Kvalvik.

Dette fartøj bliver Rederiets tredje nybygning, og skal afløse den nuværende ”Gollenes”, leveret fra Karstensens Skibsværft i 2011. Rederiet ledes af skipper Frode Kvalsvik, og næste generation Ose/Kvalsvik er også ombord i form af Ivar Ose Bjørneset og Willy Kvalsvik.

Nye ”Gollenes” skal leveres i marts 2023.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.188