23948sdkhjf

Samskip skruer op for banegods gennem Danmark

Indhenter ny tilladelse fra de danske myndigheder.

Hollandske Samskip Multimodal har opnået en vigtig tilladelse til atter at opstarte trailertransport med jernbane gennem Danmark.

Godkendelsen fra de danske myndigheder har banet vejen for Samskip Multimodal og partneren Hector Rail til at genstarte trailertog gennem Danmark og forny en betydelig mulighed for rutetransport til grønnere intermodal transport.

Lanceringen fra den første uge i juni følger en tilladelse fra danske myndigheder til at øge antallet af trailere tilladt gennem Danmark med jernbane. Den nye tilladelse forventes at normalisere jernbanetransporttrafikken mellem Tyskland og Sverige efter en kort nedgang i volumener, der flyttes mellem Samskips jernbaneterminal i Duisburg og de nordeuropæiske markeder via Danmark.

- Vi er meget tilfredse med denne beslutning og med de danske myndigheders tillid til at give Samskip tilladelse til at øge vores jernbanetjenester gennem Danmark, siger Johan Grootkarzijn, leder af jernbanenetværk hos Samskip.

- At udvide vores aktivitet på denne bane skaber større service-modstandsdygtighed for ruten Tyskland-Norden. I modsætning til vejgodstransport undgår jernbanen chaufførforsinkelser og giver mulighed for fleksibilitet til at imødekomme et øget behov for at få transporteret gods på en bæredygtig måde med korte transittider, siger han.

De første tog med trailere afgik, efter at alle partnere implementerede ændrede procedurer for sikker trailertransport med jernbane efter kriterier fra danske myndigheder. Samskip vil bevare de nuværende omdirigeringsmuligheder, hvilket giver kunderne tid til at overveje at skifte alle relevante mængder tilbage til jernbane-setuppet via Danmark.

- Vi er glade og stolte over at være den første togoperatør, der genoptager togtransport af trailere gennem Danmark sammen med vores partner Samskip Multimodal, siger Anders Bellander, kommerciel direktør hos Hector Rail, og fortsætter:

- Det er af stor værdi for markedet og også for miljøet, at vi igen er i stand til at levere bæredygtig trailertransport med tog. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125