23948sdkhjf

Everfuel lancerer dansk brint-netværk

Vil udrulle grøn brændstofteknologi i Skandinavien.

Everfuel A/S lancerede i dag virksomhedens udrulningsplan for Danmark, der har som mål at etablere op mod 19 strategisk placerede brændstofanlæg til nulemissionstransport inden udgangen af 2023. Planen er den tredje og sidste del af Everfuels skandinaviske grønne brintbrændstofstrategi til lastbiler, busser og biler, der forbinder de vigtigste trafikkorridorer i Sverige, Norge og Danmark.

- Lanceringen af vores danske plan for drivmiddelnetværk fuldender rammerne for vores skandinaviske strategi for grøn brændstofpåfyldning. Vi er forpligtet til at lede udrulningen af løsninger til sikker produktion, distribution og brændstofpåføring af grønt brint til slutkunder startende med vores hjemmemarkeder i Danmark, Sverige og Norge. Baseret på disse planer fremskynder vi nu dialoger med alle relevante interessenter for at kommercialisere brint i stor skala og dekarbonisere transport i Skandinavien, siger Jacob Krogsgaard, administrerende direktør og grundlægger af Everfuel.

Det danske netværk vil bestå af lokaliteter, der er udviklet af Everfuel, herunder tankstationer i Esbjerg, Kolding, Aarhus og Korsør, som Everfuel i dag driver, og H2Station med høj kapacitet på Amager, der er klar til at gå i drift 1. juli 2021.

Alar Metsson, administrerende direktør i Toyota Danmark:

- Hos Toyota Danmark hilser vi disse investeringer i infrastruktur til brint i Danmark og vores nordiske naboer velkommen. Brint spiller en vigtig rolle i at sænke CO2-udledningen, og det er afgørende, at vi får en stabil, veludviklet infrastruktur, hvis vi i Danmark skal nå vores vigtige og ambitiøse mål om kulstofneutralitet. Investeringerne er også meget tilpasset det faktum, at vi netop har introduceret vores splinterny anden generation nulemission brintbil, Toyota Mirai, i Danmark, siger Alar Metsson. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.109