23948sdkhjf

- Mens vi venter på en konfiskeret lastbil

Kommentar af Lars William Wesch, direktør i ATL.

”På godt en måned er over 65 personer blevet sigtet for vanvidskørsel. Hvis de bliver dømt, vil bilen blive konfiskeret og bortauktioneret. Det vil også ske i de 32 sager, hvor bilen er ejet af en arbejdsgiver, et leasingselskab eller bare en privat ven.

De nye regler har skabt debat, for det rykker ved retsbevidstheden, når man kan lide et stort økonomisk tab, selvom man ikke har nogen som helst skyld i den forseelse, der er begået. Ingen kan acceptere vanvidskørsel, men hvordan skal vi kunne acceptere regler, der ikke er rimelige? En af de konfiskerede biler er en Ferrari til over fire millioner kroner. Den er ejet af et leasingselskab.

Ifølge Rigspolitiet er der indtil nu konfiskeret mellem 5 og 10 varebiler. Det er biler, der typisk er ejet af chaufførens arbejdsgiver. I hver enkelt sag kommer der helt sikkert et efterspil, hvor arbejdsgiveren vil forsøge at hente pengene hos chaufføren, der har kørt vanvidsbilisme. Bundlinjen bliver dog, at denne lov skaber urimelige forviklinger og potentielt et økonomisk tab for uskyldige bilejere.

Vi venter endnu på den første konfiskerede lastbil. Der taler vi om værdier for flere millioner kroner. Det vil for eksempel ske, hvis en chauffør sætter sig ind i en lastbil med en alkoholpromille på over 2,0”.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141