23948sdkhjf

100 nye lærlinge skal afhjælpe chaufførmangel

Dekra satser på at lokke 100 chaufførlærlinge til studiestart i august.

Hos Dekra Erhvervsskole i Brøndby vil man sikre fremtidig arbejdskraft i transportbranchen. Målet er at rekruttere 100 nye elever til vejgodstransportuddannelsen med opstart til august.

- Vi vil levere lærlinge til transportvirksomhederne og sikre arbejdskraft i fremtiden, udtaler Jan Brochdorf, chefkonsulent hos Dekra Erhvervsskole.

Chaufførmangel

Den sidste tid har man kunnet læse flere steder, at transportvirksomheder og vognmænd har store problemer med at rekruttere nye chauffører. Den udfordring har Dekra Erhvervsskole sat sig for at løse.

Erhvervsskolen vil komme chaufførmanglen til livs ved at tiltrække 100 nye elever til sommeropstarten på erhvervsuddannelsen for faglærte lastbilchauffører.

- Vi skal sikre, at lastbilerne også kan levere varer, hente affald, flytte for folk, transportere brændstof mv. i fremtiden, siger Jan Brochdorf, chefkonsulent hos Dekra Erhvervsskole.

Han og resten af teamet hos Dekra Erhvervsskole mangler fortsat unge mennesker, der ønsker at vælge en transportuddannelse som uddannelse- og levevej.

- Vi har en ambition om at tiltrække 100 nye elever, som gerne vil være med til at løse denne opgave, og som er motiveret for et arbejdsliv i transportbranchen, fortæller han om målet.

Lærepladser og trivsel

For Dekra Erhvervsskole handler det ikke kun om at rekruttere så mange elever som muligt til vejgodstransportuddannelsen. De skal nemlig sikre lærepladser til alle elever. Det gør de ved at have et godt samarbejde med transportvirksomheder og vognmænd i området.

- Vi vil være den fortrukne samarbejdspartner for transportvirksomhederne i forhold til lærlinge. Vores opgave er at formidle, at virksomhederne selv kan være med til at skabe de chauffører, de ønsker for fremtiden ved at tage lærlinge ind. En faglært chauffør bliver fra starten af en del af virksomhedens DNA og ofte en arbejdskraft i mange år i fremtiden, forklarer Jan Brochdorf.

Men det er også vigtigt, at eleverne trives på uddannelsen. Derfor har Dekra Erhvervsskole særligt fokus på at hjælpe eleverne med at danne relationer. Derudover samarbejder de med kommunens UU-vejledere og jobkonsulenter og tager udgangspunkt i elevernes tidligere erfaringer fra skoler og uddannelser. Dette er for at sikre størst mulig succes for den enkelte og gennemførsel af uddannelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172