23948sdkhjf

Giganter byder ind på energiø

Ørsted og ATP indgår partnerskab i kommende auktion.

Energivirksomheden Ørsted og ATP er gået sammen i et partnerskab med henblik på at indgive et bud i den kommende auktion om den danske energiø i Nordsøen. Det nye partnerskab samler kompetencerne fra verdens førende udvikler af havvind og Danmarks største institutionelle investor.

Det skriver selskaberne i en skriftlig meddelelse.

Ved at gå sammen om at byde på energiøen i Nordsøen ønsker Ørsted og ATP at yde et væsentligt bidrag til Danmarks ambitiøse grønne omstilling, udbygning af energi-infrastruktur og forme den fremtidige udbygning af havvind i stor skala. Partnerskabet bygger videre på de to virksomheders stærke industrielle og finansielle kompetencer med det formål at udvikle Danmarks betydelige vedvarende energiressourcer i Nordsøen.

Som et af verdens største grønne energiselskaber har Ørsted bygget mere end 25 havvindmølleparker samt 17 offshore transmissionsanlæg over hele verden, og som verdens førende udvikler af havvind har Ørsted industriens stærkeste kompetencer inden for etablering af storskala-energiprojekter til havs. Ørsted har desuden opbygget en førende portefølje af Power-to-X-projekter omkring Nordsøen, der alle efter planen kan kobles til havvind i stor skala. Ørsted og ATP vil sammen udforske, hvordan Power-to-X bedst kan indtænkes i energiøen og den fremtidige energiinfrastruktur i Nordsøen.

Mads Nipper, administrerende direktør i Ørsted, siger:

- Energiøen i Nordsøen bliver en helt central del af den fortsatte udbygning af Danmarks havvindressourcer i Nordsøen. Gennem de seneste 30 år har Ørsted ført an i udviklingen af havvind, hvilket har gjort teknologien til en hjørnesten i en økonomisk bæredygtig, grøn omstilling, både i Danmark og globalt. Ved at gå sammen med ATP om at byde på den danske energiø i Nordsøen kombinerer vi Ørsteds verdensførende ekspertise inden for havvind med ATP's unikke erfaring som en af Europas største institutionelle investorer. Vi ser frem til sammen med ATP at yde vores bidrag til at realisere dette epokegørende infrastrukturprojekt med de bedste teknologiske løsninger og med de laveste omkostninger og risici til gavn for det danske samfund.

ATP har over 5,3 mio. medlemmer med en samlet formue på 960 mia. kr. Kombineret med ATP's lange erfaring som finansiel partner og en mission om at sikre alle danskeres pensionsformuer i generationer kan partnerskabet levere en innovativ og teknologisk førende løsning med et stærkt samfundsfokus til gavn for alle danskere, lyder det.

Bo Foged, administrerende direktør i ATP, siger:

- Energiøen i Nordsøen er en rigtig interessant investeringsmulighed for ATP, fordi den både kan sikre gode stabile pensioner, udvikle danske styrkepositioner og samtidig blive en afgørende løftestang for den grønne omstilling i Danmark. Investeringen er naturligvis ikke uden risiko, som medlemmerne skal kompenseres for, men Ørsted og ATP er stærkt partnerskab, som har de helt rette komplementære kompetencer til at løse en sådan opgave. Og så glæder jeg mig også over, at vi med samarbejdet kan sikre, at afkastet fra projektet gennem ATP kommer alle danskere til gode, siger Bo Foged. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141