23948sdkhjf

Blå investeringer er også grønne

Danske Rederier hilser nye EU-krav til taksonomi velkommen.

I fremtiden skal det være lettere for investorer at vælge grønne og klimavenlige projekter, når de skal placere deres penge. Det står klart, efter Europa-kommissionen har fremlagt en omfattende pakke om, hvad der er grønt at investere i (såkaldt taksonomi).

Det skal give investorer et større incitament til at foretage investeringer, der på den ene eller anden måde bidrager til at opnå EU’s klimamålsætning. Samtidig lægger man op til at skærpe kravene til ikke-finansiel rapportering.

De nye taksonomikrav fra EU-kommissionen kan blive en fordel for dansk skibsfart. Det vurderer Danske Rederier, der vil forsøge at præge kriterierne, så de passer bedre i en maritim virkelighed

Grønne frontløbere

Hos Danske Rederier, der længe har kæmpet for at skibsfarten kan anerkendes som en grøn investering og således være med under EU’s taksonomi, ser man positivt på udspillet.

- Vi ser frem til at nærlæse det omfattende materiale over de næste dage, men helt overordnet kan vi allerede nu sige, at vi værdsætter, at skibsfartens frontløbere nu kan anses for grønne, om end betingelserne er meget snævre. Det er en del af ens regler i Europa for at give investorer et større incitament til at sætte deres penge i klimavenlige og bæredygtige projekter, som er en del af EU’s green deal, siger Jens Valdemar Krenchel, chef for Danske Rederiers Bruxelleskontor

Da de danske rederier generelt er langt fremme både i forhold til at sætte ambitiøse mål for deres grønne omstilling og med energieffektiviserende projekter, så lyder vurderingen fra Danske Rederiers Bruxelleskontor, at de nye taksonomiregler kan blive en fordel for dansk skibsfart.

- Vi vil i den næste tid fokusere på at forsøge at præge revisionen af de kriterier, der bestemmer, om du betragtes som ”grøn” eller ej, så de i højere grad passer til en maritim virkelighed. Helt overordnet er det vigtigt, at skibsfarten er kommet med i den nye ordning så der er adgang til finansiering på bedst mulige vilkår, siger Jens Valdemar Krenchel.

Den endelige ikrafttrædelse af de ny regler er endnu ikke meldt ud.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191