23948sdkhjf

Borgmestre bekymret for flaskehals

Østjyske politikere ønsker udvidelse af strækning mellem Aarhus N og Randers N.

Borgmestrene i Business Region Aarhus er godt tilfredse med regeringens infrastrukturudspil, men formandskabet i Business Region Aarhus vil kæmpe for, at strækningen fra Aarhus N til Randers N også bliver en del af udspillet. Det risikerer at blive en flaskehals, hvis den strækning ikke bliver udvidet, lyder det.

På vegne af de 12 borgmestre i Business Region Aarhus udtaler formandskabet:

- Det er rigtigt set af regeringen at prioritere udvidelsen af E45. Det vil vi gerne kvittere for. Motorvejen imellem Kolding og hele vejen op til Limfjorden er Jyllands trafikale hovedpulsåre, som i markant stigende grad stopper til. Det er derfor vigtigt, at udvidelsen snart begynder, men også at alle strækninger udvides.

Ifølge formandskabet er det godt, at regeringen vil udvide fra Vejle til Aarhus, men Vejdirektoratets VVM-undersøgelse dokumenterer også, at der vil opstå kritisk trængsel, hvis ikke strækningen Aarhus N - Randers N også bliver udvidet.

Vejdirektoratet dokumenterer desuden, at trængslen på Aarhus N - Randers N bliver forstærket af udbygningen af E45 fra Aarhus til Vejle. I regeringens infrastrukturudspil indgår forbedring af tilslutningsanlæg omkring Randers. Det løser en del af udfordringerne, men ikke alle.

- E45 imellem Aarhus N - Randers N risikerer at blive en flaskehals, hvis den strækning ikke kommer med, siger formand i Business Region Aarhus, Kasper Glyngø og fortsætter:

- Vi vil derfor sammen med erhvervslivet igangsætte et øget pres, så Folketingets partier støtter udvidelsen af E45 hele vejen fra Vejle til Randers Nord. Det østjyske by-bånd imellem Vejle og Randers N er det største vækstcenter udenfor hovedstaden.

Formandskabet i Business Region Aarhus pointerer, at det er vigtigt for jobskabelse og den fortsatte vækst, at infrastrukturen kan understøtte udviklingen til gavn for hele Danmark. Væksten i den danske klimavenlige eksport af fødevarer, vand- og vindteknologi bliver væsentligt hæmmet af trængslen på E45, så det haster med en udvidelse på hele strækningen imellem Vejle og Randers N, lyder det.

Business Region Aarhus består af Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus Kommuner. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112