23948sdkhjf

Rederi-gigant køber op i Afrika

Hapag-Lloyd forstærker fodaftrykket på kontinentet.

Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd øger tilstedeværelsen på det afrikanske kontinent med overtagelsen af hollandske NileDutch.

De to selskaber underskrev for nylig en salgs- og købsaftale, hvor Hapag-Lloyd erhverver alle aktier i det hollandske containerrederi Nile Dutch Investments B.V. (NileDutch).

- Afrika er et vigtigt strategisk vækstmarked for Hapag-Lloyd. Købet af NileDutch styrker vores position i Vestafrika og vil være en fremragende tilføjelse til vores eksisterende aktiviteter på kontinentet. Vores kombinerede kundebase vil drage fordel af et tættere netværk fra og til Afrika samt af en langt højere sejlfrekvens. Vi byder de nye kolleger fra NileDutch velkommen og håber, at vi sammen kan videreudvikle vores forretning i Afrika i de kommende år, lyder det fra Rolf Habben Jansen, administrerende direktør i Hapag-Lloyd.

Med over 40 års ekspertise er NileDutch en af de førende udbydere af containertjenester fra og til Vestafrika. Virksomheden er til stede på 85 lokationer over hele verden og har 16 egne kontorer i Holland, Belgien, Frankrig, Singapore, Kina, Angola, Congo og Cameroun. Med ti linjetjenester, omkring 35.000 TEU transportkapacitet og en containerflåde på omkring 80.000 TEU forbinder virksomheden Europa, Asien og Latinamerika med Vest- og Sydafrika. Med hovedkvarter i Rotterdam har NileDutch cirka 350 ansatte over hele verden med særlig ekspertise på det afrikanske marked.

Wim van Aalst, præsident i NileDutch:

- Hapag-Lloyd og NileDutch passer meget godt sammen, og jeg er glad for, at vi går sammen. Kombination af vores forretning og ekspertise i Vestafrika med Hapag-Lloyds verdensomspændende netværk giver os mulighed for at tage det næste skridt og videreudvikle Afrika-forretningen, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141