23948sdkhjf

Ny DAF til Drage

Nyscan leverer trækker til entreprenørkørsel.

Drage Transport er en alsidig entreprenørforretning i Hornbæk i Nordsjælland. Virksomheden råder over en håndfuld vogntog til kørsel med jord, sten og grus samt gravemaskiner, gummigeder og andet entreprenørmateriel til nedrivning og traditionelle entreprenøropgaver. For nylig blev Drage Transports vognpark suppleret med en splinterny, 3-akslet DAF XF 530 bogie-trækker til kørsel med en 4-akslet tiptrailer, og det er chauffør Søren Gleist rigtig godt tilfreds med.

- Vi havde en demobil fra Nyscan Trucks på prøve i 14 dage, og den var bare super, siger Søren Gleist. Han har kørt lastbil i næsten 40 år og har altid opfattet sig som Scania-mand. De 14 dage i demobilen overbeviste ham dog om, at DAF også kan noget.

- Der er virkelig meget godt at sige om bilen. Motoren trækker godt, det store førerhus er komfortabelt og lydløst, og den styrbare bogie gør, at bilen både er mere manøvredygtig, og at den kan komme ind og ud på steder, hvor en trækker med tandemtræk eller stiv bogieaksel ville køre fast, lyder det fra chaufføren.

Drage Transports nye bil har typebetegnelsen XF530 FAN 6x2*4, dvs. med 6-cyl. 12,8-liters Paccar MX13-motor på 530 hk/2.600 Nm, 12-trins TraXon-gearkasse med fuldautomatisk skifte samt enkelt-reduceret bagtøj med mekanisk differentialespærre. De tre aksler er alle luftaffjedret, og bogieakslen er som nævnt både styrbar samt hævbar, så venderadiussen er ultra kort. Desuden er bilen specificeret med ekstra vægtoverføring fra bogie- til trækaksel, så den står bedre fast end en tandembil på fedtet underlag. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125