23948sdkhjf

Slut med bro- og tunnelræs

Automatisk fartkontrol på vej til Storebælt og Øresund.

Hvis du kører for stærkt på vej over Storebælt eller Øresund, vil du i fremtiden blive fanget på Rigspolitiets kamerarulle.

Sådan indleder Transportministeriet en dårlig nyhed for dem, der kører for stærkt på Øresundsbron og Storebæltsbroen.

Alt for mange bilister trykker speederen i bund, når de skal over Storebæltsbroen eller Øresundsforbindelsen. Mange gør det endda så eftertrykkeligt, at de rammer grænsen for vanvidskørsel.

Derfor har transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup arbejdet for at få sat kameraer op, som vil fotografere de bilister, som kører for stærkt.

- Vi har desværre en meget stor og generel udfordring herhjemme med bilister, som kører alt, alt for stærkt. I øjeblikket er vi i gang med at behandle en samlet pakke med en række initiativer mod vanvidskørsel i Folketinget – og i den sammenhæng er det naturligt at få sat ekstra skub på den sidste del af projektet med stræknings-ATK, som skal hjælpe os med at fange fartsyndere på vores to største broforbindelser, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Er indkøbt

Kameraerne til de to ATK-strækninger er indkøbt og ved at blive sat op.

Transportministeriet vil nu i samarbejde med Justitsministeriet sikre, at der på myndighedsniveau tages de nødvendige skridt for, at stræknings-ATK på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen kan blive tændt hurtigst muligt, så de kan hjælpe med at fange flere fartsyndere.

- Regeringen har gennem længere tid sat hårdt ind over for dem, der skaber utryghed i trafikken og udsætter andre mennesker for fare. Senest har vi vedtaget en række strafskærpelser mod vanvidskørsel i Folketinget. Der er samtidig behov for andre løsninger til at øge trygheden i trafikken. Med den stræknings-ATK får vi bedre mulighed for at få fat i fartsyndere, og forhåbentlig vil kameraerne også få bilister til at tænke sig om en ekstra gang, inden de trykker speederen i bund, siger justitsminister Nick Hækkerup.

Det er forventningen, at de nye kameraer på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen vil blive tændt i 2022.  /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109