23948sdkhjf

Ny topchef bag rattet hos Scania

Lastbilproducenten henter ny CEO fra egne rækker.

Bestyrelsen hos den svenske lastbilproducent Scania har udnævnt Christian Levin som ny administrerende direktør og præsident for selskabet med virkning fra 1. maj 2021.

Christian Levin er for nuværende medlem af bestyrelsen i Traton SE og driftsdirektør i Traton Group, og har over 20 års arbejdserfaring hos Scania. Traton Group er datterselskab af Volkswagen Group og en af verdens største erhvervskøretøjsproducenter blandt andre med mærkerne MAN og Scania.

Levin efterfølger Henrik Henriksson, der forlader Scania efter mere end 23 år og over fem år som topchef for et job hos H2 Green Steel.

- Vi beklager, at Henrik Henriksson forlader Scania og Traton-familien, men vi er også stolte af, at han vil tage en så stor ny udfordring på sig, et perfekt match til hans unikke ekspertise som bæredygtighedsleder. Vores industri vil også have stor gavn af fossilfrit stål, og Traton vil følge denne satsning med interesse. Heldigvis kunne vi ikke bede om en bedre egnet efterfølger end Christian Levin. Hans erfaring og viden om både branchen og Scania passer perfekt og vil sikre Scanias engagement i bæredygtighed og øge dens transformationsrejse, siger Matthias Gründler, administrerende direktør for Traton SE og formand for bestyrelsen for Scania.

Christian Levin tiltrådte Traton SE i 2019. Han begyndte sin karriere i Scania i 1994 som ledelsestrainee og har haft flere ledende stillinger siden da. Levin har meget bred international erhvervserfaring og har en kandidatgrad i maskinteknik fra Royal Institute of Technology i Stockholm. Han var executive vice president og head of sales & marketing hos Scania, inden han kom til Traton.

- Det er en meget speciel ære for mig at blive administrerende direktør for Scania, det firma, der havde så stor indflydelse på mit liv og karriere. Med det lidenskabelige globale team i Scania vil jeg arbejde hårdt for yderligere at drive skiftet mod et bæredygtigt transportsystem. Som et stærkt brand af Traton Group vil vi fortsætte Henriks succesrige arbejde og skabe en verden af mobilitet, der er bedre for erhvervslivet, samfundet og miljøet, siger Christian Levin.

Henrik Henriksson udtaler:

- Det var en meget vanskelig beslutning for mig at tage, at forlade Scania, et firma, som jeg har brugt hele min professionelle karriere på, og som jeg ser som familie. Jeg har haft en fantastisk rejse i Scania, og jeg er stolt af, hvad vi har opnået. Jeg føler mig også sikker på, at Scania er godt positioneret for fremtiden med et klart formål at drive skiftet mod bæredygtig transport, siger Henrik Henriksson. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125