23948sdkhjf

Mærsk sætter turbo på dekarboniseringen

Første kulstofneutrale skib i 2023, lyder løftet fra logistikkoncernen.

A. P. Møller – Mærsk A/S skriver i en skriftlig meddelelse, at selskabet vil sejle med det første kulstofneutrale skib i 2023 – syv år før planlagt.

Mærsk sætter således turbo på dekarboniseringen med et metanol-drevet feederskib i 2023, der dermed baner vejen som et skalerbart CO2-neutralt produkt til kunderne og tilbyder brændstofleverandører incitament til at skalere produktionen af fremtidens brændstoffer.

- A.P. Møller - Mærsks ambition er at gå foran i dekarboniseringen af global logistik. Vores kunder forventer, at vi hjælper dem med at dekarbonisere deres globale forsyningskæder, og vi tager udfordringen op og arbejder på at løse de praktiske, tekniske og sikkerhedsmæssige udfordringer, der ligger i de kulstofneutrale brændstoffer, vi har brug for i fremtiden. Vores ambition om at have en CO2-neutral flåde inden 2050 var et kæmpe mål, da vi annoncerede i 2018. I dag ser vi det som et udfordrende, men alligevel opnåeligt mål at nå, siger Søren Skou, administrerende direktør i Mærsk-koncernen.

Derudover meddeler Mærsk, at alle fremtidigejede nybyggede skibe vil være i stand til at operere på kulstofneutrale brændstoffer. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.141