23948sdkhjf

Mærsk sætter turbo på dekarboniseringen

Første kulstofneutrale skib i 2023, lyder løftet fra logistikkoncernen.

A. P. Møller – Mærsk A/S skriver i en skriftlig meddelelse, at selskabet vil sejle med det første kulstofneutrale skib i 2023 – syv år før planlagt.

Mærsk sætter således turbo på dekarboniseringen med et metanol-drevet feederskib i 2023, der dermed baner vejen som et skalerbart CO2-neutralt produkt til kunderne og tilbyder brændstofleverandører incitament til at skalere produktionen af fremtidens brændstoffer.

- A.P. Møller - Mærsks ambition er at gå foran i dekarboniseringen af global logistik. Vores kunder forventer, at vi hjælper dem med at dekarbonisere deres globale forsyningskæder, og vi tager udfordringen op og arbejder på at løse de praktiske, tekniske og sikkerhedsmæssige udfordringer, der ligger i de kulstofneutrale brændstoffer, vi har brug for i fremtiden. Vores ambition om at have en CO2-neutral flåde inden 2050 var et kæmpe mål, da vi annoncerede i 2018. I dag ser vi det som et udfordrende, men alligevel opnåeligt mål at nå, siger Søren Skou, administrerende direktør i Mærsk-koncernen.

Derudover meddeler Mærsk, at alle fremtidigejede nybyggede skibe vil være i stand til at operere på kulstofneutrale brændstoffer. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109