23948sdkhjf

Ny aftale med Koppers i Nyborg havn

Med ny aftale investeres tocifret millionbeløb i udvidelse af kajanlæg på Avernakke.

Nyborg Havn har i mange år været et centralt europæisk knudepunkt for Koppers, én af verdens største tjæredestillationsvirksomheder. Med indgåelse af en ny, langsigtet aftale mellem Koppers Denmark ApS og ADP A/S, som ejer Nyborg Havn, vil Koppers kunne fortsætte udvidelsen af deres produktion og eksport fra havnen i Nyborg.

Koppers er én af verdens førende tjæredestillationsvirksomheder, som igennem mange år har haft deres europæiske produktion, oplagring og distribution til kunder i hele verden fra Nyborg Havn.

Igennem de seneste seks år har Koppers investeret et trecifret millionbeløb i deres destillationsanlæg i Nyborg og investeringerne vil fortsætte i de kommende år. Investeringerne har indtil nu øget produktionskapaciteten med 100 procent. I samme periode er udviklingen gået i retning af større tankskibe. En del af de tankskibe, der lægger til kaj på Avernakke terminalen i Nyborg, er i dag dobbelt så store som for bare fem år siden – en udvikling, der kræver mere vanddybde og en længere kaj.

Med indgåelse af en ny, langsigtet aftale mellem Koppers og ADP A/S vil ADP investere et tocifret millionbeløb i udvidelsen af kajanlægget på Avernakke og i uddybning af havnebassinet. Disse investeringer vil styrke Koppers’ konkurrencekraft og vækstpotentiale samt være et solidt fundament for et stærkere samarbejde mellem de to virksomheder.

- I løbet af de senere år har vi fordoblet kapaciteten på vores destillationsanlæg i Nyborg, og med de kommende investeringer i havnens infrastruktur og tankkapacitet vil Nyborg Havn fortsætte med at være et vitalt knudepunkt for ekspansion af vores produktion og globale forretning, siger Kent Bo Svendsen, CFO for Koppers’ Carbon Materials and Chemicals division i Europa, og fortsætter:

- Den centrale placering af vores destillationsanlæg på Nyborg havn giver os nogle logistiske fordele, idet vores råvare tjære og færdigprodukter som beg, carbon black feedstock, kreosotolie og naftalin nemt og effektivt kan blive losset, lastet og distribueret til vores kunder i hele verden med enten lastbil, tog eller skib. Med forbedringerne af havnens infrastruktur som kajlængde og vanddybde får vi bedre forudsætninger for at styrke vores konkurrencekraft gennem en skaleret produktion og øget gennemstrømning af produkter.

Med udvidelsen af anløbskajen får Koppers mulighed for at tage imod to tankskibe på samme tid, hvilket styrker det logistiske flow og optimerer losning og lastning af skibene.

Investeringer for fremtiden

De store investeringer i havnens infrastruktur vil ligeledes styrke ADP’s kerneforretning og styrke samarbejdet med Koppers.

I ADP er administrerende direktør Rune D. Rasmussen tilfreds med, at både Nyborg Havns og Koppers’ position bliver styrket med de kommende store investeringer.

- Koppers er en vigtig strategisk kunde, og deres vækst er vigtig for Nyborg Havn. Vi har et meget godt samarbejde med Koppers, som skaber stor værdi for begge virksomheder. Med den nye langsigtede aftale igangsætter vi millioninvesteringer i havnens infrastruktur, som styrker vores fremtidige vækstmuligheder, siger Rune D. Rasmussen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158