23948sdkhjf

Positive tal i et rædsels-år

Hirtshals Havn noterede flere fremgange i 2020.

Trods COVID-19 noterede Hirtshals Havn i 2020 en vækst i den samlede godsvolumen på 3,1 procent. Det svarer til, at der i løbet af 2020 blev transporteret knap 100.000 tons mere gods over kajen i Hirtshals sammenlignet med 2019. 2020 ender derfor med en samlet godsvolumen på i alt 1,9 mio. tons.

- Den positive udvikling i godsmængden sammenholdt med havnens allerede søsatte initiativer på området skærper vores forventninger til, at Hirtshals Havn i 2021 for første år nogensinde kan opnå en samlet godsvolumen på over 2 mio. tons, siger Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand hos Hirtshals Havn.

Ligeledes har Hirtshals Havn kunnet konstatere en positiv fremgang inden for cargotrafikken, hvor antallet af lastbiler og løstrailere er steget med 2,1 procent fra 2019 til 2020. Hermed er der i 2020 overført i alt 144.000 enheder. Dette resultat er opnået, til trods for at rederierne, der besejler Hirtshals Havn, sideløbende har reduceret færgekapaciteten som følge af coronapandemien.

- Udviklingen i cargotrafikken viser med al tydelighed, at Hirtshals Havn rummer et stort potentiale for ro/ro-transportløsninger, idet volumenerne stiger, så snart der er plads til lastbilerne på færgerne. Vi ser således en-til-en beviserne på, at distribution af varer i Norge med Hirtshals som omdrejningspunkt er en attraktiv løsning. Vi vil naturligvis sætte ressourcer ind på at understøtte denne udvikling, nu hvor beviserne foreligger, udtaler Laden-Andersen.

På fiskesegmentet noterer Hirtshals Havn også en positiv udvikling i 2020. Her udgjorde de samlede tilførsler af fisk inklusive laks nemlig en samlet værdi på 1,48 mia. kr., hvilket er en fremgang på 0,7 procent set i forhold til det hidtidige rekordår i 2019. Væksten i tilførslerne er opnået, samtidig med at værdien af de enkelte landinger har været faldende på grund af prispresset på de nedlukkede sydeuropæiske markeder, hvor højkvalitetsfisken fra Hirtshals primært afsættes.

Hirtshals Havn har som konsekvens af grænselukningerne i Norden og Europa måttet konstatere et fald i bil- og passagertrafikken over havnen på 59,1 procent fra 2019 til 2020.

- Bil- og passagertrafikken samt udviklingen på markederne for Hirtshals' kvalitetsfisk har naturligvis sat tydelige spor på Hirtshals Havn i 2020, og det vil det også gøre det i 2021 - og måske helt ind i 2022. Det forholder vi os naturligvis til, samtidig med at vi sætter fuldt fokus på havnens fremtidige udvikling, slutter bestyrelsesformanden. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.15