23948sdkhjf

Østjyllands infrastruktur er basis for værdipleje og værdiskabelse

Nytårshilsen fra Aarhus Transport Group.

”Østjyllands infrastruktur er basis for værdipleje og værdiskabelse. Med markante virksomheder og en voksende befolkning er den østjyske region markant værdiskaber i det danske samfund - det stiller krav til stærk infrastruktur.

Østjylland placerer sig midt i Danmark og betjener et trafikalt opland med en befolkning på cirka 1 million - og produktions- og handelsvirksomheder, der står for en stor del af det danske bruttonationalprodukt.

Større offentlige arbejdspladser - som eksempelvis universitet og universitetshospital - som er essentielle for samfundet generelt, har også brug for, at den fysiske infrastruktur fungerer.

Som talerør for de brancher, der udgør en meget væsentlig del af rygmarven i det danske samfund, er det væsentligt for Aarhus Transport Group (ATG) uopholdeligt at gøre opmærksom på, at forudsætningen for, at den rygmarv fungerer, er, at der er optimal fysisk infrastruktur til rådighed.

Det betyder, at der fra lokalt (de kommuner, der sammen udgør den østjyske millionby), regionalt og nationalt bør fokuseres på helheder, når der skal disponeres fysisk infrastruktur. Et ensidigt lokalt fokus kan let resultere i en suboptimering udelukkende målrettet det lokale. Tidligere blev der fra nationalt hold ofte meldt ud, at Østjylland skal blive enige om ét infrastrukturprojekt. Det giver ingen mening i et helhedsperspektiv og noget, man aldrig ville overveje, når der drøftes infrastruktur i hovedstadsområdet.

Netop en helhedstilgang med basis i seriøse analyser af nuværende og forventede behov må være det mest hensigtsmæssige såvel i en økonomisk, miljømæssig, som generel samfundsmæssig investeringsplan.

Det nytter at samarbejde og sætte sig de større mål - og så tage de nødvendige mindre og større skridt i en prioriteret og mulighedsbaseret rækkefølge.

Hvis alle aktører kan se, at der arbejdes hen mod de nødvendige større mål om hensigtsmæssig og effektiv infrastruktur, vil investeringslyst og lokaliseringsønsker stimuleres.

Derfor er der kun én vej til at pleje det samlede områdes interesser set i et samfundsperspektiv – samarbejde.

Samarbejde mellem de mange aktører til lands, til vands og i luften med henblik på at afdække nuværende og potentielle behov. Samarbejde på tværs af erhvervsorganisationer og virksomheder. Samarbejde mellem politikere i kommuner, region og Folketing. Alt med fokus på at sikre udvikling og pleje af de vestdanske værdier i private og offentlige virksomheder.

Aarhus Transport Group inviterer gerne alle parter til samtale omkring samarbejdsbordet. Godt samarbejdsnytår”.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14