23948sdkhjf

Kun lille fald i godstrafikken på Øresundsbron

Sådan gik det på Øresundsbron i 2020.

Tyveårsjubilæum, energieffektiv brobelysning, stærk godstrafik, vedligeholdelsesarbejde og vellykket malearbejde — men også en stærkt reduceret samlet trafik som følge af coronapandemien. Øresundsbro Konsortiet ser tilbage på 2020 og fremad.

De første ti uger af året var trafikken på samme niveau som i 2019. Men så ramte coronapandemien, hvilket i høj grad påvirkede brotrafikken.

Frem til og med juleugen udgjorde det samlede antal passager cirka 4,6 millioner, hvilket er et fald på omkring 38 procent sammenlignet med samme periode i 2019. Det største fald ses inden for fritids-, bus- og businesstrafikken. Pendlingen faldt med 25 procent. Godstrafikken fortsatte derimod på næsten samme niveau som sidste år.

– Mange fritidskunder bliver hjemme og følger anbefalingerne og indrejsereglerne, og pendlerne arbejder mere hjemmefra. Samtidig viser 4,6 millioner passager, at broen er nødvendig for fragtselskaber og personer med liv og job på begge sider af sundet, siger Linus Eriksson, administrerende direktør ved Øresundsbron.

– Vaccinationen mod covid-19 er i gang, og med stor optimisme går vi ind i 2021 for at reparere det, der har lidt skade i regionen og sammen bygge flere broer inden for erhvervslivet, turismen, arbejdsmarkedet og den kulturelle verden, siger Linus Eriksson.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093