23948sdkhjf

Ny kampagne: ”Tag styringen”

Charmeoffensiv for flere unge til transportfagene.

Transportbranchen har brug for flere unge, der vælger at tage en erhvervsuddannelse og blive faglært inden for transportfaget. Derfor lancerer Transporterhvervets Uddannelser, med arbejdsmarkedets parter i ryggen, en ny kampagne, som skal få endnu flere unge til at tage en af de mange transportuddannelser.

Med kampagnenavnet ”Tag styringen” appelleres der til de unge, som ikke ønsker at sidde fast i det klassiske ”hamsterhjul”. Kampagnen udspringer fra projektet ”Transportbranchen i en ny tid”. Projektet er støttet af Nordea-fonden samt Transport- og Lagerområdets Kompetenceudviklingsfond og Handels- og Transportbranchens Udviklings- og Samarbejdsfond.

- Alle ved, at sundhedsfagligt personale er en del af den ”kritiske arbejdsfunktion” under coronapandemien, men færre er bevidste om, at transportbranchen også er en del af frontlinjen mod corona, fortæller Michael Boas, som er formand for TUR og chefkonsulent i Dansk Industri.

Til dette uddyber TUR’s næstformand og forhandlingssekretær i 3F, Kim Poder:

- Alle transportmedarbejdere i Danmark er vigtige, når det gælder forsyningssikkerheden både nationalt og internationalt, og de har gjort det rigtigt godt under corona-krisen. For eksempel kan vi se lagermedarbejderen, som styrer lagerbeholdningen i medicinal- og fødevarevirksomheder, og godschaufføren, som leverer varerne til butikkerne. Og vi skal jo heller ikke glemme vores buschauffører, som transporterer personer fra A til B – der er jo stadig nogen, som skal bruge offentlig transport for at møde op på deres fysiske arbejdspladser.

- Med kampagnen vil vi også gerne vise mor og far, at når deres søn eller datter vælger en transportuddannelse, så får de ikke ”kun” et godt arbejdsliv med mange fremtidsmuligheder, men ved at arbejde i transportbranchen er de også med til at løfte vigtige samfundsopgaver, fortæller Marianne Kragh, som er medlem af TUR’s bestyrelse og chefkonsulent i Dansk Erhverv. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127