23948sdkhjf

EuroSkills i Danmark udskudt til 2025

Alle planlagte WorldSkills og EuroSkills udskydes med et år.

Organisation bag WorldSkills har besluttet at udskyde de kommende WorldSkills i Shanghai og Lyon med ét år. Det betyder, at EuroSkills i MCH Messecenter Herning, der var planlagt til september 2024, også bliver udskudt med ét år.

Beslutningerne er taget på grund af corona-epidemien, der ikke gør det muligt at gennemføre store internationale events, før en vaccine er udviklet og distribueret på globalt plan.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi står i en situation, hvor der ikke er andet valg. WorldSkills og EuroSkills er kæmpe begivenheder, der tager år at forberede og har meget store budgetter. Som verden ser ud nu, kan vi ikke garantere, at et WorldSkills kan gennemføres i Kina i 2021. Derfor er det den rigtige beslutning at flytte hele kalenderen, fremfor at risikere aflysning, siger formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen.

EuroSkills 2025 i Danmark

Danmark, med Herning som værtsby, vandt i september værtskabet af EuroSkills 2024, der nu er flyttet til 2025.

- Alle parterne bag EuroSkills i Danmark er enige om, at en flytning er det bedste valg. Så vi ser stadig frem til, at Danmark skal være centrum for den faglærte ungdom – nu bare i 2025 i stedet for 2024, siger Jesper Juul Sørensen.

Det danske værtskab af EuroSkills 2025 arrangeres af et interessentskab bestående af Børne- og Undervisningsministeriet, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og SkillsDenmark. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203